Lokaal lezersnieuws

schrijfwedstrijd westfriese bibliotheken

Hoogwoud - Hoewel het zaterdag 5 mei 2018 prachtig weer was, straalde er iemand nog meer dan de zon: Anne Vijn uit Westwoud. Groep 8 van De WestWijzer uit Westwoud had vlak voor de vakantie meegedaan met een schrijfwedstrijd van de Westfriese Bibliotheken.

Een splinternieuw fenomeen in de Nederlandse theaters, The Backstage Comedy Tour, te zien in Schouwburg Het Park

Hoorn - Een fonkelnieuw theaterconcept dient zich aan in de Nederlandse theaters; The Backstage Comedy Tour.

Band Black Operator geselecteerd voor Popronde 2018

De band Black Operator met bandleden uit o.a. Hoogwoud, Hoorn en Opmeer is geselecteerd om komend najaar deel te nemen aan de Popronde 2018. De Popronde is een landelijk reizend festival dat elk jaar in de periode van september tot december plaatsvindt in ca. 40 steden door het hele land.

Moederdag Workshop

TOP TIP voor MOEDERDAG Voor alle vrouwen, moeders en/of dochters. Kom een originele TWINKELAAR maken op de workshop. WOENSDAG 9 mei van 13.00 tot 15.30 uur of vrijdag 11 mei van 13.00 tot 15,.0 uur. DE WORKSHOP - kost € 25,00. - duurt ca. 2 1/2 uur. - is incl. koffie / thee tafel.

Hoornse Koffiebranderij Zwarte Roes brengt vers gebrande ‘specialty’ koffie naar de regio

HOORN - Sinds november 2017 is Hoorn een koffiebranderij rijker. Geboren uit een passie voor toewijding, ambacht en puurheid. Zwarte Roes, gestart door wereldburgers Marvin en Eline, brengt de beste koffie afkomstig vanuit de hele wereld naar Hoorn.

Zeldzame wilde kievitsbloem 

Op een avond in de buurt van Nibbixwoud kwam ik deze prachtige wilde Kievitsbloem ( fritillaria meleagris) tegen. Toen de zon onderging was dit het uitgelezen moment om een foto te maken van deze zeldzame plant. Het duurt 8 jaar voordat de plant in bloei komt en staat maar erg kort in bloei.

sluit je aan bij 'de 100 van Hoorn'!! 

Een uitnodiging om niet te vergeten: dat is onze oproep aan alle mensen in Hoorn om vrijwilliger te worden voor iemand met dementie.

Wint een Friese boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Met nieuwe methode vechtscheidingen voorkomen of stoppen. En echt, het werkt!

“Scheiden, oké, maar dat Jorinde’s ex Martin al zo snel weer gelukkig is met een ander doet haar pijn. En dat haar achtjarige zoon haar ook nog erg leuk vindt, nog meer. Onverteerbaar!”

 

Dansen op de Schellinkhouterdijk.

Na het lezen in deze krant opgetogen naar Schellinkhout gefietst om wat foto’s te kunnen maken van het verfilmen van de Nelken Line van Pina Bausch in het Westfriesche landschap. Uitgevoerd door Danserscollectief Hoorn. Het weer speelde gelukkig goed mee.

Pagina's