• WFTC sloot het seizoen af met de burgemeester Jan Nieuwenburg

    WFTC

De Westfriese Toerclub sluit seizoen in stijl af

HOORN De Westfriese Toerclub (WFTC) stuurt een verslag in van de laatste toertocht, op zondag 29 oktober. "Een afsluiting in stijl", zo wordt gezegd.

"Voorafgaand aan deze herfstachtige tocht kreeg de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, uit handen van de voorzitter, Ton Beerepoot, het eerst nieuwe shirt uitgereikt in de winkel van Konijn Bike & Fashion. Het regionaal beoefenen van sport is van grote waarde voor Westfriesland. De WFTC draagt daarna bij, zeker in de nieuwe opvallende kleuren. De burgemeester wenst de WFTC vele veilige kilometers in de mooie regio Westfriesland.

Na het woordje van de burgermeester vertrekken een 45 tal leden richting de Oude Veiling in Zwaag om vervolgens via de Dorpsstraat, ijsbaan de Westfries en de Bobeldijk naar Spierdijk te rijden. In de straffe en frisse wind moet het stuur goed recht gehouden worden, maar het is heerlijk uitwaaien onder het bleke oktober zonnetje. Na Spanbroek gaat de druk even van de pedalen, met de wind in de rug, en af en toe een spatje, door Wognum, Nibbixwoud en Hauwert, rijdt het WFTC peloton via Hoogkarspel, Westwoud, het mooie Wijzenddijkje naar haar thuisbasis in Oosterblokker voor een afsluitende gezamenlijke lunch. Het was een heerlijk fietsjaar, op naar 2018, er staan weer mooie activiteiten op het WFTC programma, zowel regionaal als daarbuiten. www.wftc.eu

De WFTC is het toerfietsplatform voor Westfriesland, waarbij het in sportieve, gezellige en ongedwongen sfeer beoefenen van de wielersport in de regio voorop staat."