• Martijn Ungerer

    Heldenfabriek

Mannenbillen

Martijn Ungerer, ex-topsporter en eigenaar van de Heldenfabriek, heeft een eigen visie op bewegen sport en voeding

Ik train zelf 3x in de week. En goddank doe ik dat niet alleen, want eerlijk... daar heb ik gewoon de discipline niet meer voor.

Mijn maatje is een dame van 33. Al je veel samen traint bespreek je hoe het met je gaat, wat je zorgen zijn en hoe je vooruit wil komen in het leven. En belangrijker zaken, zoals bijvoorbeeld haar smaak in mannen. Mannen verheugt U... ze valt op oudere mannen! “Karakterkoppen” noemt ze dat. Ze is daar niet alleen in.

Ze weten wat ze willen en wat ze moeten zeggen. Dat is wat oudere mannen aantrekkelijk maakt! Maar wat naar verluidt echt niet aantrekkelijk is, zijn “oude mannen billen”. Van die hangers... van die extra ringen.

Zelfs als je niet zoekende bent wil je dat je partner niet aan doen. Dus doe die squats. En lunges. En sprongen. Simpel; als je ze voelt, dan train je ze. De beste tip die ik hierin kan geven is dat je zoveel gewicht op je nek moet leggen dat je na 8 squats niet meer omhoog komt. En als je na een tijdje trainen wel met dat gewicht wel weer omhoog komt; gefeliciteerd, je mag meer gewicht tillen! Zoveel gewicht dat 3x8, basiswerk, niet meer lukt. Elke keer weer meer.

Elke spier zal op deze manier groeien, zo ook de Bil. In het algemeen geldt dat elke spier die goed functioneert je zal helpen gezond te blijven. En de squats waar we het in dit geval over hebben zijn ook nog eens goed in het aanzetten van je verbrandingsmotor.

Dus, Al leent de westfriese polder zich er geweldig voor... doe eens wat anders dan dat geren en gefiets. Til een zwaar gewicht. Je spieren zullen je bedanken. En je medemens ook!

Martijn Ungerer

GTS turnsters op NK

STEDE BROEC Vier jonge turnsters van GTS in Stede Broec hebben zich weten te plaatsen voor het NK turnen, meerkamp en toestellen.

In de categorie N2 (pupil) plaatste Alicia Appelman zich voor het NK, na zeer sterk presteren in de halve finales. Op die halve finales wisten ook clubgenoten zich te plaatsen voor het NK: Dané de Jonge (jeugd N4) plaatste zich als 7e voor de meerkamp en gaat als eerste geplaatste naar de NK toestelfinale balk. Amber Kerssens (jeugd N3) behaalde een finaleplaats als 15e en Demi Vogel (jeugd N3) is reserve voor de meerkamp finale. Lisa van der Velde (3e divisie senior) behaalde een toestelfinale vloer.

Ook GTS turnster Lynn van Ooy (junior 1e divisie) kan zich ook nog plaatsen voor het NK.