Nationale Hulpverlenersdag 2018

19-09-2018, 10:01 | Lezersnieuws | Frans van Luit

Datum:

zondag 30 september 2018, 11:00 tot 17:00

Locatie:

Schelphoek 5 5
Volt Hoorn / Julianapark
Hoorn

Vijfde editie Nationale Hulpverlenersdag op zondag 30 september 2018 in Hoorn

Premier Rutte opent lustrumeditie Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn

Minister-president Rute opent de vijfde Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn op zondag 30 september. Onder het thema ?Respect voor Hulpverleners? demonstreren 65 hulpverlenende organisaties hun activiteiten aan het grote publiek. Een zestal hulpverleners krijgt een onderscheiding uitgereikt door premier Rutte.

De dag, die grootschaliger is dan ooit, vindt plaats op een nieuwe locatie. Oranje Buiten, Volt, Marina Kaap Hoorn (Schelphoek) en een deel van het Julianapark staan in het teken van hulpverlenend Nederland. De traumahelikopter van de ANWB, de SAR helikopter van de kustwacht, ambulances, brandweerwagens, politie, defensie, het veteranen Search Team en veel meer hulpverlenende organisaties uit binnen en buitenland presenteren zich op deze dag.

Programma De dag start met een besloten ontbijt voor 350 hulpverleners, geserveerd door prominente gasten. Rond 11.00 uur reikt de minister-president op het buitenpodium de Nationale Hulpverlenerspin uit aan zes hulpverleners. Publiek is van harte welkom. Om 11.30 uur opent minister-president Rutte de vijfde Nationale Hulpverlenersdag. Het publiek kan dan kennisnemen van het materiaal en de demonstraties van hulpverlenend Nederland.

Organisatie De Nationale Hulpverlenersdag wordt mogelijk gemaakt door hulpverlenende instanties en vele vrijwilligers van Stichting HulpverlenersRespect, die al twee jaar bezig zijn met de organisatie. Ook het comit? van aanbeveling en ambassadeurs maken de dag mogelijk. Daarnaast biedt de gemeente Hoorn en Veiligheidsregio Noord-Holland Noord alle medewerking.

Nationale Hulpverlenersdag |30 september 2018 | Schelphoek 4 ..1621 MK Hoorn| 11.00 tot 17.00 | vrije toegang| Advies: kom met de fiets of OV!

Voor meer informatie: www.nationalehulpverlenersdag.nl

Noot voor de redactie Pers is van harte welkom, ook bij het ontbijt vanaf 9.00 uur. Bij de opening en uitreiking door premier Rutte is een persvak beschikbaar.

Wilt u aanwezig zijn bij het evenement als journalist of fotograaf? Meldt u dan graag van te voren aan bij de contactpersoon PR & Media: Frans van Luit , 06-57685341 of f.vluit@nhvd.nl