• Van Puffelen straks weer 't Centrum

    Kees Nieuw Begin

’t Centrum wordt ‘Nieuw Begin’ voor jongeren

11-04-2019, 16:55 | Lezersnieuws | Anita

Het voormalige hotel/café op de hoek van de Prinsenstraat en Westerstraat wordt in opdracht van Welwonen verbouwd door de ToekomstGroep. Er worden vier appartementen in gerealiseerd, plus twee gemeenschappelijke ruimtes en een woning voor een woonbegeleider. De appartementen zijn voor jongeren (18-23), die geselecteerd worden door ‘Nieuw Begin’, een project van de stichting Voor Effies en een initiatief van de Protestantse Gemeente en de gemeente Enkhuizen.

Stichting Voor Effies werkt voor dit project samen met Parlan jeugdhulp en Welwonen. De inwonende woonbegeleider is van Parlan en de appartementen worden verbouwd en straks verhuurd door Welwonen.

Het is de bedoeling dat de jongeren een jaar in hun appartement in ’t Centrum blijven wonen en begeleid worden door Nieuw Begin. Daarna stromen ze door naar een reguliere zelfstandige woning. Het appartement in ’t Centrum komt dan weer vrij voor een andere deelnemer van het project Nieuw Begin.

De begeleiding door Nieuw Begin is voor elke jongere verschillend en afhankelijk van de hulpvraag. De meeste jongeren worden ondersteund in het vinden van werk en/of een zinvolle vrijetijdsbesteding. Anderen worden bijvoorbeeld geholpen om weer een studie op te pakken. Voor het eerste woontraject hebben meerdere jongeren zich al bij Nieuw Begin gemeld.

De appartementen in ’t Centrum worden deze nazomer opgeleverd. Stichting Voor Effies zorgt voor de inrichting van de appartementen. Hiervoor heeft Voor Effies financiële steun gekregen van het Westfrieslandfonds, Stichting Steunfonds Jeugdzorg Noord-Holland en het Kansfonds. Meer informatie vindt u op www.welwonen.nu. Binnenkort komt ook de website www.nieuwbeginenkhuizen.nl online.