Afscheid na 47 jaar onderwijs!

27-06-2019, 11:56 | Lezersnieuws | Aangeleverd website

Basisschool Het Kerspel neemt op donderdag 4 juli afscheid van hun directeur, Riek de Waal. Riek heeft  dan 47 jaar in het onderwijs gewerkt!  Een bevlogen en inspirerende leerkracht/directeur. Liep voorop in het onderwijs, was zeer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Bracht kleur in school, was ondeugend en een tikkeltje eigenwijs maar op een goede manier en was strijdbaar voor de leerlingen, Die mochten niets tekort komen in hun basisschool tijd!

Ze was 19 jaar toen ze haar eerste baan kreeg op de Theresia kleuterschool, nu een onderdeel van de Uilenburcht. Daarna kreeg ze een baan in Hoorn op de Bernadetteschool. Daar heeft ze maar een half jaar gewerkt omdat er ook een baan in Hoogkarspel vrij kwam waar ze graag wilde werken.  Er werd een kleuterschool opgericht.  In januari 1973 is Riek op kleuterschool “Samenspel”,  in Hoogkarspel als hoofdleidster begonnen. 

Toen oktober 1980 haar 1e kind werd geboren, moest ze stoppen met werken, want in die tijd waren er nog geen deeltijdbanen. Na vier jaar mocht er wel gewerkt worden in deeltijd en begon Riek een duobaan.  

In Hoogkarspel had je ook een Katholieke lagere school; de Agnesschool. Samen met deze school ging kleuterschool "Samenspel"  verder als basisschool. Op de Tuinstraat werd een nieuwe school gebouwd en werd de schoolnaam Het Kerspel. Riek was nog steeds een kleuterjuf maar had ook interesse in het management. Vele cursussen en opleidingen heeft ze gevolgd en in 2002 werd Riek directeur van Het Kerspel. Het schoolgebouw op de Tuinstraat was al heel snel te klein en in 2004  verhuisde de school naar ’t Reigersnest op de Nachtegaal waar het Kerspel nu nog steeds zit.  

Riek deed alles voor de kinderen. Was er even budget over dan zorgde ze wel voor extra boeken, robots en vooral speelmateriaal voor binnen of buiten op school. En ze bleef een groot hart hebben voor de kleuters. Na 47 jaar te hebben gewerkt in het onderwijs, waarvan 30 jaar als leerkracht en 17 jaar als directeur neemt Riek afscheid van het onderwijs. 

Donderdag 4 juli staat in het teken van het afscheid van Riek. De hele dag zal ze in het zonnetje  worden gezet door het team en leerlingen. Denk je aan Riek, dan denk je aan kleur, bloemen, zorgzaamheid en heel veel liefde voor het vak! 

En zoals ze zelf zegt;  Ik heb ervan genoten. Alle meesters, juffen en kinderen hebben kleur gebracht in mijn leven!