• Bezoekers van Broodje Brandweer genieten van een lunch met het brandweerpersoneel

    Alef Starreveld
  • Bezoekers van Broodje Brandweer krijgen een rondleiding door de kazerne

    Alef Starreveld

Brandweer nodigt 65-plussers uit voor lunch in de kazerne

18-10-2018, 09:12 | Lezersnieuws | Sissy

De brandweer nodigt 65-plussers uit om gezellig samen te komen lunchen in de brandweerkazerne. Naast een lekkere lunch, krijgen de bezoekers een rondleiding door de kazerne en tips over veilig wonen.

Programma
De bijeenkomst, genaamd Broodje Brandweer, opent met een korte presentatie over brandveiligheid. Hierin geeft de brandweer eenvoudige, praktische tips over veilig wonen. Vervolgens trakteert de brandweer de bezoekers op een lunch. Brandweermensen schuiven ook gezellig aan tafel, zodat bezoekers alle gelegenheid krijgen om vragen te stellen over de brandweer en over veilig wonen. Tot slot volgt een rondleiding door de kazerne waarbij de bezoekers een kijkje achter de schermen krijgen.

Waar en wanneer
Broodje Brandweer vindt plaats in verschillende gemeenten op verschillende data. In gemeente Hoorn bent u uitgenodigd op 31 oktober in de kazerne aan de Nieuwe Wal 1. In gemeente Stede Broec verwelkomt de brandweer u op 8 november in de kazerne aan De Tocht 10 te Bovenkarspel. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 13.30 uur.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Belangstellenden moeten zich daarom vooraf aanmelden. Inschrijven kan eenvoudig via www.brandweer.nl/broodjebrandweer. Telefonisch aanmelden is tijdens kantoortijden ook mogelijk via 072 567 50 10.

Veilig wonen
De brandweer organiseert deze lunch speciaal voor zelfstandig wonende 65-plussers. Tijdens de lunch kunnen zij samen met leeftijdgenoten praktische kennis opdoen over veilig wonen. Kleine aanpassingen in huis kunnen een groot verschil maken. De brandweer geeft praktische tips: Hoe kan ik makkelijk brand en andere ongelukken in huis voorkomen? Waarom is een koolmonoxidemelder aan te raden en op welke plek moet deze precies hangen?

Kijkje achter de schermen
Broodje Brandweer is ook een interessant kijkje achter de schermen. Wat doet een ‘aanvalsploeg’ van de brandweer en wat is de rol van de ‘bevelvoerder’? Hoeveel water is er nodig om een brand te blussen? Wat voor spullen zitten er allemaal op een brandweerwagen? De brandweer laat het graag zien en beantwoordt tijdens de lunch alle vragen.

Vorige edities
Vorig jaar was Broodje Brandweer een groot succes. In 2017 werd Broodje Brandweer in vier verschillende gemeentes georganiseerd. In totaal ontvingen de brandweerkazernes toen bijna 160 mensen. Een aantal van de bezoekers was tijdens dit evenement zelfs getuige van een echte uitruk.