• lopers station medemblik

    Ineke Buijsman

De eerte Localsstoomtramloop is een succes!

08-04-2019, 10:10 | Lezersnieuws | Angelique

ver: de stoomtram mocht de sportieve passagiers naar de startpunten in Opperdoes en Twisk brengen voor de eerste editie van de Localsstoomtramloop.

De Stoomtramloop is in 2004 voor het eerst georganiseerd. Toen 2 jaar geleden werd besloten met dit unieke loopevenement te stoppen, vonden vele lopers dit erg jammer. Dit heeft Stichting Medemblik Sport samen met Loopgroep Medemblik dit jaar doen besluiten om de Stoomtramloop in een vernieuwde versie opnieuw te gaan organiseren. En zo stapten rond 12.30 uur de deelnemers van dit hardloop evenement de ruim 100 jaar oude stoomtram in. Een hoop lachende gezichten en gevoel van samenhorigheid. Of, zoals een deelnemer zei: “het lijkt wel of we met zijn allen op schoolreis gaan!”

De eerste stop was Opperdoes waar de deelnemers aan de 5 kilometer werden opgewacht door de fanfare. Na dat de machinist fluit gaan de lopers van start; via een prachtig stukje West-Friesland terug naar Medemblik. De tweede locomotief met wagons neemt de rest van de deelnemers mee naar Twisk waar iets na enen de fluit klonk als aftrap van de 10 kilometer die door het historische Twisk, het prachtige waterbergingsgebied, over het erf van boer Gerard, door Opperdoes de weg terug naar Medemblik renden.

Het mooie parcours en prachtige weer zorgden voor snelle tijden!

De prijsuitreiking vond plaats bij Grand Cafe Locals waar de heer Van den Broeke werd verrast door de gulheid van de deelnemers die met elkaar vrijwillig € 425,- doneerden aan de Stichting Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik. De donatie wordt besteed aan de restauratie van de Tram voor Bello.

Het was nog lang gezellig op het zonnige terras van Grand Cafe Locals.

Uitslagen 5 km: snelste man Reinier Wardenaar 18:16 snelste vrouw Amber Hoffer-Regts 22:43

Uitslagen 10 km: snelste man Marco Bot 38:50 snelste vrouw Lisette Boon 48:12