De Hutmut zoekt ruimte!

15-03-2019, 10:38 | Lezersnieuws | Lilian

DE HUTMUT ZOEKT RUIMTE!

Ruim 5 jaar geleden begon de 27-jarige Midwoudse Doreth van Dam met haar organisatie De Hutmut. Met deze non-profit organisatie zamelt ze alle soorten goederen in van particulieren en bedrijven, gerelateerd aan gezinnen met geen tot weinig budget, die ze vervolgens verdeelt onder hen die het wat minder hebben.

Met een kleine groep vrijwilligers zoekt ze de binnengekomen goederen uit, maakt hier pakketten van en zet ze vervolgens op de website www.dehutmut.nl. Via een subliem lotingssysteem komt het uiteindelijk bij de juiste personen terecht.

Doreth van Dam zet zich, naast haar werkzaamheden op OBS de Koet, samen met haar moeder volledig en met liefde in voor haar organisatie, die inmiddels op weg is een stichting te worden. Haar Hutmut wordt inmiddels door velen gevonden, niet alleen door hen die er gebruik van maken, maar zeker ook door mensen die een goede bestemming zoeken voor hun overbodig geworden, maar nog goede spullen. En alles is bruikbaar: wat Doreth niet zelf verdelen kan, gaat naar De Voedsel- of Kledingbanken of andere instaties, waar zij goede contacten mee heeft.

Het enorme succes heeft een kleine ‘keerzijde’: Doreth is dringend op zoek naar droge, veilige opslagruimte. Alles vanaf ca. 25 m2 is welkom, zij komt indien gewenst alleen op afspraak en niet vaker dan 1 à 2 keer per week.

Mocht u het werk van Doreth een warm hart toedragen en ergens wat ruimte voor haar over hebben, of iemand kennen die dit heeft, kunt u haar op werkdagen na 16.00 uur en in het weekend bellen op nr. 06-29391570. Of u stuurt haar even een mailtje dehutmut@gmail.com

Alvast namens Doreth en De Hutmut ontzettend bedankt!