IJsclub de Goorn is er klaar voor Een groeiend ledenaantal, gemotiveerde trainers, betrokken sponsoren, nieuwe out

19-01-2018, 20:19 | Lezersnieuws | Thomas

We zijn weer gestart

Traditioneel is de laatste zaterdag voor Kerst de start van het nieuwe schaatsseizoen voor IJsclub de Goorn. Dit jaar mochten we naast een groot aantal bekende leden ook diverse nieuwe leden begroeten. Dus kunnen we met trots zeggen dat ons ledenaantal gegroeid is; we gaan richting de 50! Super leuk, in een tijd waarin het voor verenigingen niet altijd makkelijk is om (nieuwe) leden aan zich te binden.

 

Top-trainers

En dan is er nog iets waar we enorm trots op zijn: onze trainers. We willen onze leden op het juiste niveau schaatsles geven. Hiervoor hebben we drie groepen. En ondanks het feit dat er het afgelopen jaar een aantal trainers gestopt zijn, hebben we ook weer drie nieuw schaatstoppers gevonden waardoor we op alle groepen twee vaste trainers/trainsters hebben, aangevuld met diverse invallers. Daarnaast hebben we twee “oud-leden” die dit jaar helpen met de trainingen. Voor de ene is het haar maatschappelijke stage, voor de ander past het goed bij het feit dat hij in de sportklas zit. Een middelbare schoolklas waarbij er extra gesport wordt.

 

Maatschappelijke stage

Sara volgt dit jaar haar maatschappelijke stage bij de IJsclub. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. Sara vertelt: “Ik zit in de tweede klas van jey OSG in Hoorn. Het leek mij leuk om stage te lopen bij de IJsclub. Het is echt super leuk. Ik heb ook al zelf een les gegeven. Dat moest voor m’n stage en is erg goed gegaan.”

 

Sponsoren steken de trainers in het nieuw

Sinds mensenheugenis waren onze trainers te herkennen aan de grijze fleecetruien. Deze waren écht aan vervanging toe. Dankzij een gulle bijdrage van 9 (!) sponsoren hebben we dit kunnen doen. Prachtige blauwe jasjes met het logo van de IJsclub op de achterkant en die van de sponsoren op de voorkant. Dank jullie wel, sponsoren. Mooi om te merken dat onze lokale ondernemers de schaatsjeugd een warm hart toedragen. Onze sponsoren zijn: Blank sport, Telcom Totaal, Pronk Tulpen, Bouwonderneming Nooit Gedacht, Mondhygiënist Wendy Pater, Boekhoudkantoor Reus en Bark, BOL verf, fit4all Berkhout en TNF installatietechniek.

 

Wil je meer informatie?

Als je op de hoogte wilt blijven van “het wel en wee” van onze vereniging, volg ons dan op Facebook of via www.ijsclub-de-goorn.nl.