• Huldiging John Dekker na afloop kortebaandraverij Wognum.

    Maartje Brakenhoff

John Dekker zet in Wognum eerste stap naar Pikeursprijs Westfriesland

13-05-2018, 18:40 | Lezersnieuws | Gerard

Pikeur John Dekker heeft op de kortebaandraverij in Wognum vrijdag 11 mei de eerste klap uitgedeeld in de strijd om de Rabobank Pikeursprijs Westfriesland 2018. Met Cattiva Byd, de razendsnelle 7-jarige merrie van eigenaar/trainer Jan Demmink, versloeg hij in de finale de sterke debutant El Salvador, gereden door leerling-pikeur Finn Verkaik. 

Bij drafwedstrijden komt het prijzengeld toe aan de eigenaar van het paard. Tijdens de kortebaandraverijen van Wognum, Venhuizen, Medemblik en Enkhuizen staat er ook een prijs op het spel voor de pikeurs, die op de sulky achter het paard de wedstrijd rijden. Met de gezamenlijke hoofdsponsor, Rabobank Westfriesland, loven de vier draverijen een extra geldprijs uit van € 500 voor de pikeur die bij de vier draverijen in de regio de meeste punten in de wacht sleept. John Dekker verdiende met zijn winst 12 punten voor het klassement. Finn Verkaik volgt met 10 punten. Ruud Pools –winnaar van de prijs in 2017– en John de Leeuw delen, met elk 6 punten, de derde plaats.

Op 22 mei a.s. vindt in Venhuizen de volgende draverij plaats die meetelt voor Rabobank Pikeursprijs Westfriesland. Dan bouwt de spanning zich enige maanden op: op 17 september (Medemblik) en 20 september (Enkhuizen) volgt de ontknoping.