• Dames 2 Kampioen

    Th Moras
  • Dames 2 Kampioen

    Th Moras
  • Dames 2 Kampioen

    Th Moras

Kampioenschap voor “reserves” JuRo Unirek/VZV.

24-03-2019, 14:00 | Lezersnieuws | Theo

Door een overtuigende 18-35 overwinning bij KSV hebben de reserves van VZV aan de verwachtingen voldaan.

Het team van coach Ard de Ruiter werd zaterdagavond met veel VZV supporters in een goed gevulde Sporthal Waardergolf virtueel kampioen in de Hoofdklasse E en zal in de 2e Divisie ook goed me gaan draaien.

VZV is nog niet officieel kampioen, concurrent U.S. zou in theorie in punten gelijk kunnen komen, maar het doelsaldo is ook (heel) ruim in het voordeel van VZV 2.

De ploeg zal over twee weken thuis in de voorwedstrijd van de halve finale tegen Landskampioen VOC tegen het laag geklasseerde VVW dus officieel kampioen worden.

VZV 2 heeft met de keepsters Eva van Stralen en Lisanne Bakker nog een aantal talenten waar de vereniging trots op kan zijn, die indien nodig ook bij het eerste Team zeer verdienstelijk in actie komen.

Na ruim 10 min. hadden de gasten uit ‘t Veld al een 0-5 voorsprong te pakken door de openingstreffer van Jet Jimmink en doelpunten van Anniek Bruin 2x, Roos de Vries en Krissy Hogervorst.

Bij KSV bleef de hatelijke nul op het scorebord staan mede door uitstekend keepers werk, een gestopte strafworp en de paal die KSV het scoren belette.

Na eerst nog een knappe redding van de KSV keepster scoorde de thuisploeg dan ook eindelijk twee fraaie treffers waar VZV hun voorsprong ook met regelmaat wist te vergroten.

Carmen van der Kroon haalde drie keer verwoestend uit terwijl Anniek Bruin alle door het uitstekend en onopvallend fluitende gemengde scheidsrechters koppel toegekende strafworpen feilloos benutte.

En waar Djoni van Hilten, Zoë de Bruijne, Floor en Pien Groenveld ook hun doelpuntjes mee konden pikken.

Met nog paar fraaie reddingen van VZV keepster Lisanne Bakker scoorde Carmen van der Kroon de laatste goal voor het rustsignaal.

Ruststand 5-17.

De pauze was kort, het team van Ard de Ruiter had er kennelijk zin in al hielden beide teams elkaar tot halverwege de tweede helft mooi in evenwicht waardoor het verschil steeds gelijk bleef.

Anniek Bruin scoorde 12-25 waarna ze tegen een tijdstraf opliep en KSV profiteerde 13-25.

In het laatste kwart van dit treffen werd het verschil duidelijk groter en voerde de gasten de score door treffers van Albertine Abube, Joé van Hilten, Zoé de Bruijne, Tessa Fijnheer en Pien Groenveld verder op.

De buit was binnen Tessa Fijnheer scoorde nog onhoudbaar uit een snelle break waarna Jet Jimmink de stand op 17-34 bracht.

In de laatste minuut scoorde beide teams nog één maal en nam Roos de Vries in zoemer de laatste treffer van VZV nog voor haar rekening.

Eindstand !8-35.

Doelpunten: Anniek Bruin 7, Roos de Vries 4, Carmen van der Kroon 4, Pien Groenveld 3, Jet Jimmink 3, Djoni Hiten 3, Krissy Hogervorst 3, Tessa Fijnheer 2, Zoë de Bruijne 2, Floor Groenveld 2,Albertine Abube 1, Renee Kolken 1,

 

Zaterdag 6 april speelt JuRo Unirek/VZV in de halve finale tegen VOC om het landskampioenschap in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.45 uur.

De reserves van JuRo Unirek/VZV spelen dan in de voorwedstrijd de “officiële” kampioenswedstrijd tegen VVW aanvang 19.00 uur in Sporthal ’t Zijveld.

 

Voor de gratis Bus van Taxi van Diepen naar de uitwedstrijd van Dames 1 tegen VOC is weinig of geen belangstelling, zoals ook wel verwacht gaan de trouwe VZV supporters massaal met eigen vervoer naar deze cruciale wedstrijd in Amsterdam waardoor deze bus is gecanceld.