• Foto: vlnr. Mara Slippens, Trainster Priscilla Braas, Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder en hoofdtrainster Monique Zwrathoed

    eigen beeld
  • Trainster Priscilla Braas, Eva Nieuwenhuizen, Merel Winder, Mara Slippens, Sam van der Hilst en hoofdtrainster Monique Zwarthoed

    eigen beeld

Medailles op het NK voor TopTurnen Opmeer

24-06-2019, 12:13 | Lezersnieuws | Robert

Hoogwoud – Afgelopen weekend werd in AHOY Rotterdam het NK turnen voor Jeugd 1 en 2 georganiseerd door de KNGU. Zaterdag tijdens de meerkamp had TopTurnen Opmeer in Jeugd 1 Merel Winder (Juliandorp) en in de Jeugd 2 Mara Slippens (Spanbroek) en Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) van start. Op de zondag tijdens de toestelfinales mochten Mara (brug, sprong en vloer) en Merel (balk) nogmaals aantreden met een extra toevoeging van Eva Nieuwenhuizen (Purmerend) die op het toestel sprong in de Jeugd 1 mocht turnen.

 

Eva Nieuwenhuizen wint goud NK

Eva had zich in de laatste kwalificatiewedstrijd in Tilburg weten te kwalificeren voor sprong. Alhoewel dit NK op eredivisie niveau in sportpaleis AHOY voor Eva de eerste keer was, bleef zij koel en gefocust. Ze liet op sprong 2 fantastische sprongen zien en ging er met de gouden medaille vandoor. Mooie prestatie voor dit aanstormende talent uit Purmerend. 
 

Winder debuteert formidabel

Merel Winder debuteert op NK AHOY en pakt zilveren medaille op balk. 
In de meerkamp turnde Merel haar wedstrijdprogramma heel stabiel. Ze eindigde op een 8ste plaats. Het turntalent uit Julianadorp turnt sinds 3 jaar bij het turncentrum TopTurnen Opmeer en ontwikkelt zich goed. Debuteren op dit eredivisie niveau is haar goed afgegaan. Dat belooft wat voor de toekomst. 

Sam van der Hilst boekt progressie

Sam van der Hilst eindigt bij de beste 15 van Nederland in de meerkamp. 
Ondanks een val bij balk en wat foutjes op brug turnde Sam een prachtige wedstrijd. Ze heeft hard geknokt om zich op dit eredivisie niveau voor het NK in AHOY te plaatsen. Het is haar gelukt om tussen de gevestigde orde te komen. De Niedorpse turnster is er voor volgend seizoen een om rekening mee te houden. 

Mara Slippens doet wat ze moet doen en pakt zilver en brons op NK in AHOY
In de meerkamp werd de Spanbroekse 8ste. De wedstrijd was een spannende strijd tussen zeer beloftevolle turnsters uit heel Nederland. De categorie eredivisie jeugd 2 is het startpunt naar een verdere ontwikkeling naar Internationaal turnen. Mara heeft laten zien dat zij de aansluiting kan maken. Bij de toestelfinales bewees ze dit heel duidelijk door 5e te worden op balk, 3e op brug met een dynamisch geturnde oefening en 2e op sprong.