• Statenlid Arja Kapitein houdt maildenspeech in PS Noord-Holland

    Kanikfotografie.nl

Meer geld voor duurzame investeringen in Noord-Holland

09-07-2019, 17:52 | Lezersnieuws | Conny

Met grote meerderheid hebben Provinciale Staten op 8 juli besloten om het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) uit te breiden met 11 miljoen euro. Het fonds werd ingesteld in 2015 op initiatief van D66. In 2017 is het fonds aangepast om de fondsen beter bereikbaar te maken voor alle bedrijven. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen fondsen aanvragen voor investeringen in duurzaamheid. Omdat er nu goed gebruik gemaakt wordt van het fonds, is er meer geld nodig.

Woordvoerder Arja Kapitein van D66 Noord-Holland: “De opzet van dit participatiefonds is echt een voorbeeld van hoe wij als provincie op een slimme wijze duurzame innovaties van het Noord-Hollandse MKB kunnen stimuleren.”

Statenlid Arja Kapitein uit Wognum heeft op dit onderwerp haar maidenspeech gehouden in Provinciale Staten van Noord-Holland.  Onlangs is ook bekend geworden dat zij voor de Statenfractie woordvoerder is voor landbouw & visserij, recreatie & toerisme, grondbeleid, dierenwelzijn, economie en bestuur. Daarnaast is ze fractiesecretaris en lid van de rekeningencommissie. Binnen de fractie is ze aanspreekpunt voor Westfriesland, de Kop en Texel.