• Dhr. Endema (Tetrix), dhr. Jaasma (sectordirecteur Martinuscollege), winnaars Daan, Robin en Piedro en leraar metaaltechniek dhr. Wieringa

    Elske de Weijer

Metaaltalent in de prijzen Verspanen, metaalbewerken, lassen en mechatronica; dit zijn onderdelen van de 7e editie van de Metaa

04-03-2019, 09:28 | Lezersnieuws | Martinuscollege

Barbecue in een dag

Op 17 januari jl. al streden drie teams van het Bredero Beroepscollege, Technisch College Velsen en het Martinuscollege bij Tetrix Techniekopleidingen in Zaandam om de titel MetaalTalent 2019. De teams, bestaande uit drie vierdejaars vmbo leerlingen kregen op de wedstrijddag een opdracht tot het maken van een werkstuk; dit jaar een barbecue. De leerlingen zijn vervolgens beoordeeld op hun vaardigheden op het gebied van verspanen, constructie bankwerken en lassen en op het eindproduct, de onderlinge samenwerking en veilig werken.

 

Compliment voor leerlingen

Leraar metaalbewerking, Bert Wieringa, is enorm trots op de leerlingen. “Het winnen van deze wedstrijd is een mooi compliment voor de leerlingen”. Dat het even duurde voordat zij officieel gehuldigd zijn, had te maken met het graveren van de trofee, maar dat maakt de winnaars niks uit. “Nu is het twee keer feest”, lachen ze. Naast de trofee ontvingen de jongens ook ieder een mooie gereedschapsset.

 

Aandacht voor techniek

Tetrix Techniekopleidingen organiseerde deze techniekwedstrijd dit jaar voor de 7e keer. Doel is om meer aandacht te geven aan de techniektoppers in de regio en om leerlingen kennis te laten maken met de techniekopleidingen.