Nieuwkomers in de regio Westfriesland vragen ondersteuning

14-02-2018, 22:29 | Lezersnieuws | Gerda

In alle gemeenten in de regio Westfriesland wonen vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. Zij willen heel graag nader kennismaken met de Nederlandse samenleving en hun weg vinden in hun woonomgeving. Zij hopen op ondersteuning bij het zelfstandig en zelfredzaam worden.

Hiervoor is VluchtelingenWerk Westfriesland op zoek naar: Sociale, betrokken vrijwilligers die hun omgeving kennen en jongeren, alleenstaande volwassenen en gezinnen willen ondersteunen bij de dagelijkse praktische zaken en het opbouwen van een netwerk. Samen lees je de post en bespreek je wat er moet gebeuren, je gaat samen naar de bibliotheek, een sport-vereniging of op zoek naar vrijwilligerswerk. Of je ondersteunt bij andere noodzakelijke vaardigheden als taal of budgetbeheer. Je deelt je eigen tijd in (ongeveer 2 dagdelen per week), samen met de vluchteling.

Wat doet VluchtelingenWerk? VluchtelingenWerk is een onafhankelijke organisatie die de belangen behartigt van vluchtelingen in Nederland, vanaf het moment van aankomst tot en met de integratie in onze samenleving. VluchtelingenWerk biedt steun bij toelating, opvang, gezinshereniging en integratie.

Interesse? Neem contact op met Jan Boeijink, Martine van Petten of Gerda Schoenmaker van Vluchtelingenwerk Westfriesland: 0229 – 218 777, of westfriesland@vluchtelingenwerk.nl. Kijk voor vrijwilligersvacatures op: www.vluchtelingenwerk.nl/westenmiddennederland/vacatures.