• Robby Valentine

    Hans van Eijsden

Robby Valentine albumreleaseshow op 16 juni in P3 Purmerend

04-06-2018, 16:19 | Lezersnieuws | Jessica

‘The Alliance’ is de titel van het elfde studioalbum van multi-instrumentalist Robby Valentine. Het album komt uit op 16 juni 2018. Traditiegetrouw viert Robby deze release met een concert in P3, Purmerend. Hij zal daar optreden met zijn band, waar tijdens de twee uur durende show zowel nieuwe songs van ‘The Alliance’ als eerder werk de revue zullen passeren.

Wereldhit

Robby Valentine scoorde met zijn debuutsingle ‘Over And Over Again’ begin jaren ‘90 een gigantische wereldhit die de meeste mensen ook nu nog spontaan meeneuriën. Zijn debuutalbum bracht hem een Zilveren Harp en een succesvolle carrière in Japan. Na de release van zijn tiende studio album ‘Bizarro World’ in 2014 en de daaropvolgende Bizarro World Tour met optredens in Japan, Duitsland, Engeland en Nederland bleef het een tijd stil rondom de multi-instrumentalist.

‘The Alliance’

‘The Alliance’ bestaat uit tien nummers, variërend van heavy songs tot rustigere liedjes. Zoals altijd laat Valentine’s muziek zich niet in een hokje duwen. Maar wat al de nieuwe nummers met elkaar gemeen hebben is dat ze de afgelopen jaren van het leven van Robby samenvatten; van de liefde voor zijn inmiddels 6-jarige dochter, tot aan de intense depressies die hem teisteren, van complottheorieën tot aan de recalcitrante eerste single ‘Soldiers of Light’. De single is zoals veel andere nummers op het nieuwe album, en net zoals de rode draad op voorganger ‘Bizarro World’, een oproep om vooral te staan voor wie je bent, en dit niet te verloochenen voor wie of wat dan ook.

De comeback van Robby Valentine

Anno 2018 vindt de muziek van Robby nog steeds gretig aftrek in landen als Japan, Duitsland en Engeland. Sinds de release van ‘Bizarro World’ vier jaar geleden en de nieuwe single ‘Soldiers of Light’, neemt de belangstelling voor Robby in thuisland Nederland ook toe. Recente optredens in de Roodshow op NPO Radio 2 en in de Ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica hebben er voor gezorgd dat er steeds meer over de ‘comeback’ van Robby Valentine wordt gesproken. De verwachtingen rondom ‘The Alliance’ zijn dan ook hooggespannen.

Robby Valentine – ‘The Alliance’ albumreleaseshow P3, Purmerend

16 juni 2018

Zaal open 20.30 - Aanvang: 21.00

Kaarten voorverkoop € 16,70 - Kaarten deur € 19,20