• Burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer, Peter Bleeker (langst werkende medewerker fabriek / 36 jaar) en Marjolein Schipper (kleindochter van de oprichter en medewerker) slaan eerste paal fabrieksuitbreiding.

    Schipper Kozijnen

Schipper Kozijnen slaat 1e paal fabrieksuitbreiding

19-10-2018, 15:45 | Lezersnieuws | Marjolein

Vandaag heeft een bijzondere delegatie onder leiding van Jurian Tabbers (directeur Schipper Kozijnen) en burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de fabriekshal van Schipper Kozijnen. Om klanten nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn, wordt de kozijnenfabriek in Opmeer met bijna 2000 vierkante meter vergroot. Wederom een bijzondere mijlpaal in de bijna 50-jarige geschiedenis van het Noord-Hollandse familiebedrijf.  
 
Schipper is actief in de woningbouw en de utiliteitsbouw: van renovatie van een enkele woning tot en met nieuwbouw van grootschalige projecten. “De kwaliteit van Schipper zit niet alleen in onze producten, maar zeker ook in onze dienstverlening”, volgens directeur Jurian Tabbers. “Waar we bij Schipper echt blij van worden? Als we klanten met een goed advies en een op maat gemaakte oplossing kunnen helpen bij het vergroten van hun wooncomfort. Dus als we kou en tocht uit de huizen van onze klanten kunnen wegnemen, we ze meer licht en ruimte kunnen bieden en ze meer vrije tijd overhouden doordat ze nooit meer hoeven te schilderen.”
 
Hogere kwaliteit en leverbetrouwbaarheid
Alle producten van Schipper worden gemaakt in de eigen fabriek in Opmeer en door de sterke groei is extra fabrieksruimte hard nodig. De ruimte is bestemd voor een nieuwe machine waarmee het productieproces van kozijnen, deuren en schuifpuien verder geautomatiseerd kan worden. In de ogen van Tabbers is dit van cruciaal belang om de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid richting de klant naar een nog hoger niveau te tillen.

Schipper verwacht bij de aftrap van het jubileumjaar begin 2019 de ruimte in gebruik te nemen. Verder heeft het bedrijf vergevorderde plannen voor de nieuwbouw van een eigen distributiecentrum om tevens het logistieke proces te optimaliseren.
 
Duurzaam en regionaal bouwen
Samen met partners uit de omgeving wordt de fabrieksuitbreiding gerealiseerd. Een bewuste keuze om de werkgelegenheid in de regio te stimuleren. Het ontwerp is van Tekenburo Schipper. Van Diepen Dakbedekking uit Opmeer heeft de opdracht aangenomen en bouwt met Klaver Giant en Sixways een duurzame fabriekshal die voldoet aan de BENG-eisen (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen) door onder andere het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen en hoog rendement aluminium kozijnen.