schuldhulpmaatjes gezocht

05-12-2018, 20:47 | Lezersnieuws | Joost

SCHULDHULPMAATJE WEST-FRIESLAND ZOEKT MEER MAATJES!

 

Schuldhulpmaatje West-Friesland, in 2014 opgericht door West-Friese kerken en gesteund door o.a. de West-Friese gemeenten, is een snel groeiende organisatie van vrijwilligers, die maatje willen zijn voor mensen die financiële problemen hebben of daarin dreigen te geraken.

In 2015 zijn we met circa 10 maatjes gestart. Nu hebben we er al ca. 40 en willen we doorgroeien tot een organisatie met circa 50 maatjes.

Er is namelijk ‘werk aan de winkel’, ook nu de economie weer opleeft.  Veel mensen, ook hier in West-Friesland,  moeten nog steeds  rond zien te komen met een krappe beurs of hebben te kampen met (te) hoge schulden.

 

Wat doet een maatje?

Een maatje trekt een poosje op met iemand die moeite heeft om rond te komen, die het overzicht even kwijt is of zijn of haar financiën moet leren beheren.

Afhankelijk van de situatie waarin de hulpvrager zich bevindt trek je een paar maanden tot soms meer dan 1 jaar op met zo’n hulpvrager en sta je hen met raad en daad terzijde. Je bent erop gericht dat de hulpvrager zo snel mogelijk financieel weer helemaal zelfredzaam is.

 

Welke eisen gelden er voor mensen die maatje willen worden?

Je moet in ieder geval zelf goed met geld omgaan. Je moet ook goed naar mensen kunnen luisteren en oog hebben voor de omstandigheden waardoor veel mensen in de problemen zijn gekomen. Je moet andere mensen onbevooroordeeld tegemoet kunnen treden. Je moet geduld hebben en het leuk vinden om met ‘vogels van diverse pluimage’ om kunnen gaan.

 

Wil je meedoen?

Als dit bericht je aanspreekt, neem dan contact op met de coördinatoren  van Schuldhulpmaatje West-Friesland, Barbara Wiering en Ilse de Bruin. Zij zijn bereikbaar via de mail: info@schuldhulpmaatje-wf.nl. Graag ontvangen zij een korte motivatie en c.v. Daarna word je voor een gesprek uitgenodigd. Hopelijk leidt dat al snel tot de conclusie dat je graag meedoet en dat je je aanmeldt voor de 3-daagse training die je moet volgen om als maatje aan de slag te kunnen.