• De cast van De Meeuw

    Elske de Weijer

Tsjechov in Hét Postkantoor Gezien willen worden. Erkenning, liefde en acceptatie zoeken

06-02-2019, 15:47 | Lezersnieuws | Martinuscollege

Licht en geluid

De twaalf leerlingen die betrokken zijn bij de voorstelling zijn niet alleen druk met het spel. Ze zijn ook betrokken bij de promotie, licht, geluid, fotografie en de locatie. Als locatie is ook dit jaar gekozen voor  Theater Hét Postkantoor. “Het spelen van de voorstelling in een écht theater is toch wel extra leuk”, aldus een van de spelers. 

 

Succes als graadmeter voor geluk

De meeuw gaat over een groep jonge mensen die hun weg proberen te vinden in een wereld waarin succes de graadmeter voor geluk lijkt te zijn geworden. Maar wanneer ben je succesvol? Als je zo veel mogelijk abonnees op YouTube hebt? Als je weet hoe je sexy en toch real kunt zijn? Of als jouw insta-post de meest gelikte is? En wat doe je als je je niet kunt verbinden met het snelle oppervlakkige succes van deze digitale werkelijkheid omdat je theater wilt maken? 

 

Gezien worden

Alle personages in De meeuw willen ‘gezien worden’. Ze zoeken erkenning, liefde en acceptatie. Iedereen streeft zijn eigen ambities na. Tijdens de zomervakantie komen de personages erachter dat deze nietsontziende zoektocht ook een nare keerzijde heeft.

 

Twee voorstellingen

Twee keer spelen de leerlingen de voorstelling. ‘s Middags is er een besloten voorstelling voor leraren en leerlingen van de school en ‘s avonds een voorstelling voor ouders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden. “Wie nog een mooi Valentijns- uitje zoekt, is van harte welkom. Voor € 5,- zijn kaartjes te koop bij theater Hét Postkantoor”, aldus de leerlingen.