• Deelneemsters Amigos Colombianos

    Frank van Rijn

Vier 15 jaar Amigos Colombianos en win een pinata!

22-12-2018, 20:30 | Lezersnieuws | marijke

Amigos Colombianos helpt al jaren Colombiaanse meisjes een beter bestaan te krijgen. Dit jaar bestaat de organisatie vijftien jaar. Een  bijzondere leeftijd in Colombia, waar Quinceañera groots wordt gevierd. Om 2018 feestelijk af te sluiten, verloot Amigos Colombianos een aantal pinata’s.  

 

Meer dan duizend meisjes geholpen

Amigos Colombianos heeft afgelopen jaren meer dan duizend meisjes geholpen een beter leven op te bouwen. Dit jaar bestaat de organisatie vijftien jaar. In Colombia is je vijftiende verjaardag een mijlpaal, je viert dan dat je volwassen wordt. Amigos Colombianos is inmiddels een volwassen organisatie. De projecten die in het begin zijn gestart om straatmeisje te helpen, zijn overgenomen door lokale partners. Amigos Colombianos blijft echter hard nodig. Juist op weg naar volwassenheid hebben de meisje nog volop steun nodig. Amigos Colombianos biedt deze steun door de meisjes te begeleiden naar werk en een plek in de maatschappij. Het gaat hierbij om meisjes van 16-22 jaar.

 

Hulp blijft nodig

Kort geleden is Frank van Rijn, oprichter van Amigos Colombianos naar Colombia afgereisd en heeft met eigen ogen kunnen zien dat hulp hard nodig blijft. Van Rijn: ‘Werk, economisch zelfstandig zijn is de manier voor een gezonde toekomst. Daar is begeleiding bij nodig, want zonder hulp vallen de meisjes snel terug in hun oude leven dat veelal bestaat uit armoede en soms ook prostitutie. Een betaalde baan is dus de sleutel naar een stabiele toekomst. Met hulp van ons netwerk helpen wij meisjes aan werk en goede kansen op de arbeidsmarkt.’

 

Win een pinata

Om haar vijftiende verjaardag feestelijk af te sluiten, verloot Amigos Colombianos een aantal pinata’s. Pinata’s zijn in veel Midden- en Zuid-Amerikaanse landen het hoogtepunt van elk feestje. Met een stok in de hand en geblinddoekt kan de jarige de pinata kapot slaan, waarbij er confetti of snoep uit tevoorschijn komt. Deze trend is overgewaaid naar Nederland en wordt hier steeds populairder! Bovendien passen pinata’s uitstekend bij onze Nederlandse traditie spetterend het nieuwe jaar te begroeten. Maak kans op een pinata door een kleine (of grote) donatie te doen via www.amigoscolombianos.nl. 

 

0% strijkstok

Amigos Colombianos drijft al vijftien jaar volledig op vrijwilligers. Niemand ontvangt een salaris. Dat betekent dat elke gedoneerde euro ten goede komt van hulp aan de meisjes. Nieuwsgierig naar het werk van Amigos Colombianos? Bezoek de vernieuwde website www.amigoscolombianos.nl.