Westfries Plezier viert haar eerste lustrum

15-07-2018, 23:25 | Lezersnieuws | Ria

 

Het éérste ´lustrum´ van het WestfriesPlezier

 

Na jarenlang op een smartlappenkoor te hebben gezeten groeide het idee om een nieuw Nederlandstalig koor te beginnen met een nieuw repertoire en met af en toe een smartlap.

Op 12-12 van de 12de zijn we gaan inventariseren of er genoeg animo was om dit te doen. 

We kregen 55 positieve reacties van aspirant-leden, dit was reden genoeg om op 11 januari 2013 een oprichtingsvergadering te houden. 
Tijdens deze vergadering, geopend door de initiatiefnemers, viel hun direct het enthousiasme op van de aanwezigen.

Uit een enquête vooraf waren drie namen voor het koor bedacht namelijk WestfriesPlezier, Nooit Dogt en Vijftig Tinten Smart. 
Met grote meerderheid van de stemmen werd voor WestfriesPlezier gekozen. 

De eerste jaren waren moeizaam, we moesten de juiste muzikanten voor ons koor zien te vinden. 

Edith van Dijk verklaarde zich bereid, ondanks dat ze uit Gouda moest komen, om ons koor te begeleiden tot we een nieuwe muzikant hadden. 
Door de saamhorigheid van het koor zijn we deze perikelen de baas gebleven.
Nu hebben we een zeer enthousiast koor wat twee keer in de maand repeteert op vrijdagavond in het Vereeniginsgebouw in Bovenkarspel waar we altijd gastvrij worden ontvangen door Roy en Pascal.
Muzikaal worden wij sinds 2015 ondersteund door de veelzijdige muzikant Perry Ligthart die zowel accordeon, keyboard en gitaar bespeelt.

Dankzij de inzet van bestuur en koorleden hebben wij nu ons eerste lustrum kunnen vieren. Mocht u denken: dat koor, dat lijkt mij ook wel wat, kom gezellig langs op vrijdagavond op de even weken. Zie ook site www.westfriesplezier.nl .