Sport nieuws

Vijftig jaar Zwemmarathon
ZWAAG Het is voor de vijftigste keer dat zwembad De Wijzen de Zwem4daagse houdt. Van 26 tot en met 30 augustus staat dit sportieve evenement voor de hele familie op de agenda.
MEDEMBLIK In de havens van Medemblik bruist het vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus tijdens de 24 Uurs Zeilrace. Dit jaar vindt de 55ste editie plaats, georganiseerd door de ' Kustzeilers'.
WERVERSHOOF Op de banen van tennisvereniging de Kaag in Wervershoof werd van 3 tot en met 11 augustus het Open Taxi Kaijer Toernooi gespeeld. De organisatie van het toernooi kon rekenen op veel publiek en topwedstrijden, waaronder heel veel drie setters. In maar liefst 23 categorieën konden de kampioenen gehuldigd woren.
ZWAAG Zwembad de Wijzend in Zwaag houdt van 26 tot en met 30 augustus weer de Zwem4daagse.
BLOKKER De Westfriese Toerclub houdt zondag 18 augustus de fietstocht 'Dijk en Duinenroute. Fietsers kunnen kiezen uit twee varianten van 70 en 100 kilometer. Deelnemers kunnen in eigen tempo de tocht fietsen. Om 9.00 uur is de start bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a. Inschrijven kan vanaf 8.30 uur. Er wordt gestart in diverse...
WERVERSHOOF Het open taxi Kaijer tennistoernooi is in volle gang. De wedstrijden zijn bij tennisvereniging De Kaag. Op 6 grasbanen werken 223 deelnemers in 24 onderdelen hun partijen af.
ALKMAAR De West-Friese profrenners hebben naar behoren gepresteerd op het EK Wielrennen dat deze dagen in Alkmaar plaatsvindt; er zijn nog wedstrijden tot en met zondag 11 augustus. De drie West-Friese deelnemers zijn inmiddels klaar met hun wedstrijden. 
HOORN De deelnemers aan Ter Rede van Hoorn 2019 lieten zich niet door het warme weer tegenhouden. Vol overgave doken ze in het vrij rustige water om zo snel mogelijk hun afstand te zwemmen.