Deel je nieuws

Tussen Licht en Duisternis, concert

Symfonieorkest Sinfonia geeft in samenwerking met de Oosterkerk Hoorn sfeervol herfstconcert "Tussen licht en Duisternis". De kerk bestaat precies 500 jaar en heeft net een grote restauratie achter de rug.

Start twee leesgroepen in Hoorn

In de Bibliotheek Hoorn zijn op vrijdagmiddag 4 oktober twee informatiebijeenkomsten over de start van twee verschillende leesgroepen: om 14.00 uur kunstgeschiedenis en om 15.30 uur filosofie. De bijeenkomsten zijn een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek.

Boeken - en platenmarkt

28 en 29 september 11.00 – 16.00 uur LEES-KOOP- en LUISTERDAGEN IN
CULTUREEL CENTRUM BERKHOUTERKERK Het is weer twee dagen boeken- en platen beurs. Kom snuffelen, kom lezen. Kom genieten van misschien wel die ene LP of CD die je al jaren zoekt. Kortom kom.

Boeken - en platenmarkt

28 en 29 september 11.00 – 16.00 uur LEES-KOOP- en LUISTERDAGEN IN
CULTUREEL CENTRUM BERKHOUTERKERK Het is weer twee dagen boeken- en platen beurs. Kom snuffelen, kom lezen. Kom genieten van misschien wel die ene LP of CD die je al jaren zoekt. Kortom kom.

Samen aan de slag

Op donderdag 26 september organiseert het bewonersoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen in samenwerking met 1.Hoorn en Stichting Netwerk de wijkbijeenkomst ‘Samen aan de slag’. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in wijkcentrum de Huesmolen.

computercursus

PERSBERICHT Er is weer plaats! Op vrijdag 4 oktober 2019 begint de najaarscursus van de ouderenbonden in NKL. Dit in samenwerking met SeniorWeb. Voor beginners is er een serie van 8 lessen, waarin de cursist voor het eerst ‘’proeft’’ hoe een computer werkt en wat je er allemaal mee kan doen.

Workshop: Langzame post

Wanneer kreeg je zelf voor het laatst een handgeschreven kaartje? Je herinnert je vast nog een poststuk dat met zoveel aandacht gemaakt was, dat het een traktatie was om te ontvangen.

Shuai Jiao stage Grootmeester Yuan Zumou

Op 13 oktober 2019 zal Grootmeester Yuan Zumou in Sporthal de Drecht te Enkhuizen een 4 uur durende stage gaan geven in de oude Chinese krijgskunst Shuai Jiao. De stage is open voor iedereen met een interesse in de martial arts maar, inschrijven is noodzakelijk via: info@vanarkacademie.nl.

Zoete Ermgards bij het Huis van Oud

Op zondagmiddag 29 september wordt er een oogstmiddag gehouden op het erf bij het museum Huis van Oud. Voor een klein prijsje is daar fruit uit oude Wognumse ‘boogerds’ te koop. Denk aan Zoete Ermgards, Notarisappel en Zwijndrechtse Wijnpeer.

Open bijeenkomsten Kenniskring Stede Broec

Ontmoet nieuwe mensen en deel kennis over zelf gekozen onderwerpen. Op 20 september, 4 oktober en 18 oktober (10:00-12:00) organiseren de Westfriese Bibliotheken en 't Stadsplein open bijeenkomsten voor de Kenniskring (landelijk bekend als Studiekringen 50plus) in de Bibliotheek Stede Broec.

Pagina's