Lokaal lezersnieuws

“Doe net of je bij je buren wilt inbreken”

‘Bij mij is er toch niks te halen, dus bij mij breken ze echt niet in’, is de gedachte bij veel mensen. ”Maar zo denkt een inbreker niet”, zegt Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW).

Nedflex & Bake for Life Sponsorloop brengt €20.000 op

De Goorn - Afgelopen zaterdagavond vond de jaarlijkse Bake for Life Sponsorloop plaats, dit jaar georganiseerd door Nedflex. Het zonnige weer en ruim 70 enthousiaste deelnemers en vrijwilligers hebben voor een meer dan geslaagde avond gezorgd.

Burgerinitiatief bomenkap Westerdijk

Wethouder Simon Broersma wil de Canadese populieren aan de Westerdijk verwijderen. Hij heeft dat besluit genomen zonder het eerst voor te leggen aan de Gemeenteraad. Wilt u dat de Raad alsnog in de gelegenheid wordt gesteld erover mee te praten? Dan kan dat via een burgerinitiatief.

Zwerfafval opruimen met app Litterati

Ook zwerfaval opruimen?
Maar ook in kaart brengen wat je vindt, waar je het vindt, en wat het is?
Gebruik dan de app: Litterati.
Voorheen was ik een 'Stille raper', maar toen ik deze app ontdekte ben ik het gewoon gaan proberen.

Eindproductie van een schooljaar hard werken

Onder de titel ‘Unlimited, the 10th edition, It’s a kind of magic’ verzorgde SG Newton op dinsdag 18 juni jl. in Schouwburg Het Park in Hoorn een groots theaterspektakel. Aan dit spektakel werkten honderden leerlingen mee. Zangers, dansers, toneelspelers, muzikanten.

Leerlingen maken kunstwerk voor wethouder

Op donderdag 6 juni jl. bracht wethouder Al Mobayed een bezoek aan de leerlingen van klas EOA 2b van SG Newton. Reden van haar bezoek was kennismaking en het neerleggen van een opdracht. De leerlingen gaan een kunstwerk maken voor het kantoor van de wethouder.

 

Het Park viert start losse kaartverkoop en 50 jaar Op de Dijk met bijzonder portret

Hoorn – Maandag 3 juni is de losse kaartverkoop van Schouwburg het Park gestart. Met ruim 250 voorstellingen belooft het wederom een spetterend seizoen te worden. Ieder jaar gaat de start gepaard met een bijzondere actie.

Berichten in kranten en op radio effectief tegen inbraken

Alweer voor de tiende keer organiseert de stichting NIPW de Nationale Inbraakpreventieweken. Twee keer per jaar, in mei en juni en in november en december, bericht de stichting over inbraakpreventie. Dat gebeurt na uitgebreid onderzoek.

Pagina's