• De eettafel in 'De Bewaarder', binnenstad Hoorn, één van de 25 thuisrestaurants voor Glouwe bai de buren, tijdens Herberg Hoorn 2017

    Hans Albers

153 Reserveringen voor Glouwe bai de buren

HOORN 'Glouwe bai de buren', het initiatief voor gezamenlijk eten en dineren in de dagen rond kerst, thuis bij onbekenden in de stad, is een groot succes geworden. Maar liefst 153 reserveringen konden worden genoteerd voor stoelen aan de eettafel in 25 thuisrestaurants, afgelopen december. 

De cijfers zijn bekend gemaakt op de stadsinitiatieven site 'Voor een mooie Stad'. Als resultaat van het initiatief voor Glouw bai de buren...  kon worden genoteerd: "Vele prachtige ontmoetingen en buurtgenoten die elkaar beter hebben leren kennen!" Op vooreenmooiestad.nl zijn nu een film en vele foto's te zien van de verschillende thuisrestaurants. 

Het initiatief was van Vera Truijens uit de binnenstad en was bedoeld als nieuw element in de Herberg Hoorn van 2017, de eindejaarsactiviteiten in kerstsfeer in met name de binnenstad van Hoorn. 'Glouwe bai de buren...' was bedoeld om onbekenden uit de stad en eigen buurt elkaar te laten ontmoeten, aan de eettafel rond kerst. 

Het initiatief werd halverwege het jaar 2017 geplaatst op de site vooreenmooiestad.nl in afwachting van een aantal mensen die het goed idee zouden vinden. Dat aantal was snel behaald, waarna het een uit te voeren project werd en er middels de site gezocht kon worden naar deelnemers, sponsors, locaties, etc. Een 12-tal sponsors en dus ook 25 'thuisrestaurants' in Hoorn leverde die aanpak op. Met het succes van eind december als gevolg. 

Vooreenmooiestad.nl is een stadscommunity voor Hoorn om het starten van initiatieven makkelijker te maken. Het internet forum heeft ook een fysieke locatie in de vorm van het Stadslab, dat gevestigd is in bibliotheek aan de Wisselstraat 8 in Hoorn. Inloopuur op vrijdag: 14.00 tot 15.00 uur, of anders op afspraak (te maken via vooreenmooiestad.nl).