• Eerste keer 'Ons kent Ons' in Wognum.

    Onskentons

1e Editie Ons Kent Ons Festival

WOGNUM Naast het altijd uitverkochte Vrijmibo XXL krijgt Wognum nu ook een eigen outdoor festival. Op zaterdag 20 juli presenteren Bart Frankfort (25) en Elco Mol (26) de eerste editie van het Ons Kent Ons Festival.

BUITENLUCHT Na het organiseren van de Vrijmibo XXL in Sportcentrum de Bloesem (lees: voorgaande vier edities waren stijf uitverkocht met 2000 bezoekers), begon het bij de twee jonge ondernemers te borrelen om 'zoiets' ook in de buitenlucht op te zetten. "Zelf zijn we fanatieke festivalbezoekers, maar vinden de festivals uit de buurt toch het leukst", laat Bart Frankfort los. "Veel mensen kennen elkaar en het gevoel van samenhorigheid is sterk aanwezig."

LEEFTIJDSMIX Een belangrijk speerpunt voor het festival is dan ook dat zowel jongeren en ouderen aanwezig zijn. "Een goede leeftijdsmix maakt toch echt het mooiste feest", aldus medeorganisator Elco Mol. "Uit de kaartverkoop is te zien dat er reeds kaarten zijn gekocht door mensen in de leeftijd 18 tot 50 jaar. Ons idee lijkt dus geslaagd." De programmering is dan ook breed. Zo krijgen de feestbeesten muziek van de feestband Melrose en men die van Nederlandse muziek houdt een optreden van John West. Daarnaast draait er jong talent en komt Qmusic met een grote show. "De kaartverkoop gaat voorspoedig en uitverkopen sluiten wij niet uit."

SPECIAALBIERTUIN Het grasveld naast de tennisvereniging aan de Clapslaan wordt omgetoverd tot een groot feestspektakel. Een deel van het terrein wordt ingericht voor de echte Bourgondiër, met een speciaalbiertuin met lokale West-Friese bieren en muziek van vinylplaten. "Het moet een plek zijn waar de mensen elkaar weer zien en bij kunnen praten, het gelukzalige ons-kent-ons-gevoel."

Kaarten via onskentonsfestival.nl