• Happy Together 20 jaar bijeen

    Happy Together

20 Jaar Happy Together

ZWAAG Veertig vrouwen sterk zijn ze, uit Zwaag en omgeving en ze zingen al twintig jaar met elkaar. "Zingen verbindt mensen", zo ervaart koor Happy Together en dat mag blijken uit het 20 jarig jubileum dat het koor zondag 26 november gaat vieren.

Het feestje vindt plaats in Café de Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag en het koor heeft speciaal voor de begeleiding tijdens het jubileumconcert de gelegenheidsband Polderjam uitgenodigd. Happy Together brengt zondag een selectie uit het repertoire van de afgelopen 20 jaar. "Aangevuld met gloednieuwe liedjes en arrangementen." Op het programma van de muzikale middag staan popliedjes uit de afgelopen vijf decennia en ook een klein stukje cabaret.

POPSONGS Zangkoor Happy Together is opgericht in 1997. En als veel koren die in die jaren werden opgericht, zingt het koor voornamelijk popsongs. "Maar ook liedjes met een andere oorsprong; zolang het maar lekker in het gehoor ligt." Dus passeren ook folk, gospel en traditionele muziek de revue. Er wordt zowel in het Engels als in het Nederlands gezongen, over het algemeen driestemmig. Marianne Uyterlinde is de dirigente en Wilbert Commandeur is de vaste pianist van het koor.

AMBITIE Kernpunt voor het koor is als gezegd de verbintenis die zingen met zich meebrengt. Maar zingen is ook ontspanning en vooral erg leuk, zo wordt gesteld. Toch is er ook de ambitie: "We hebben natuurlijk wel als doel er iets moois van te maken. Waarbij we als motto hebben 'Iedereen kan zingen'." Het koor repeteert wekelijks in de Witte Valk en kent momenteel een ledenstop.

LOTERIJ Het Jubileumconcert van Zangkoor Happy Together begint zondag om 15.00 uur aan de Dorpstraat 175, (zaal open 14.30 uur). Entree: volwassenen € 7,50. In de pauze is er een loterij. Meer info: www.zangkoorhappytogether.nl