• MAK Blokweer

Aan tafel met geiten en slootbeestjes ontdekken bij MAK Blokweer

BLOKKER De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat viert MAK Blokweer met Spring!, een lente-evenement voor het hele gezin. Op zondag 26 mei zijn er de hele dag door activiteiten en demonstraties die in het teken van de lente staan.

De dag begint met de mogelijkheid om biologisch te ontbijten met de geiten aan een lange tafel direct aan de wei. Daarna zijn er de hele dag door verschillende demonstraties en activiteiten die stuk voor stuk in het teken van de lente staan. Bijvoorbeeld schapen scheren. 's Middags kun je meedoen aan een wandeling waarop de geheimen van de oude Kloostertuin aan het licht komen. Ook kun je op slootbeestjes-excursie om het onderwaterleven in de Blokweer te ontdekken, of sla aan het experimenteren met waterbeheer in de Klimaatbus.

De Klimaatbus reist rond in Noord-Holland. Spring! is voorlopig de laatste plek waar de bus vol proeven en wetenswaardigheden over klimaat en water te bezichtigen is.

Tegelijk met het evenement vindt ook MAKS' Biomarkt plaats op hetzelfde terrein. Hier staan verschillende lokale ondernemers met een keur aan biologische en duurzame producten. 

Spring! duurt zondag 26 mei van 10.30 tot 16.00 uur aan de Kloosterhout 1-2. Entree is gratis, voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Meer informatie: info@mak-blokweer.nl of 0229-266344. Honden niet toegestaan.