• Welwonen

Aftrap van Cursusplein Welwonen in Enkhuizen

ENKHUIZEN In de Nieuwe Doelen is donderdag 27 juni van 13.30 tot 15.30 uur een cursus-informatiemiddag. De Seniorenschool viert het 15-jarig bestaan in het bijzijn van diverse organisaties die een cultureel, educatief of sportief aanbod hebben. Daarnaast is deze middag de aftrap voor het Cursusplein van Welwonen met een aanbod voor alle volwassenen. De gecombineerde brochure van de Seniorenschool en het Cursusplein ligt en wanneer u zich ter plekke inschrijft maakt u kans op een gratis cursus.

Toen de Seniorenschool werd opgericht om ouderen 'de deur uit te krijgen' en zo eenzaamheid tegen te gaan, was er veel behoefte aan de talen- en bewegingscursussen. Anita Muskee van Welwonen: "De doelgroep die wij destijds senioren noemden is 'jonger' geworden. Ook is de doelgroep zelfredzamer en weet ze goed de weg te vinden in Enkhuizen en de regio."

Welwonen heeft daarom het cursusaanbod tegen het licht gehouden en onderzocht waar de behoeften liggen. "Dit heeft geresulteerd in een nieuwe aanpak met de oprichting van het Cursusplein Welwonen. Nu kunnen ook andere volwassenen cursussen volgen die ook in de avonduren worden gegeven. Voor de ouderen verandert er verder niets. Voor hen blijft er een aanbod in de ochtenduren."

Het cursusaanbod voor het najaar bestaat uit vertrouwde cursussen als Filosofie, Economie, Pilates en Surinaams koken. Nieuw zijn onder andere Gebarentaal, Cinema Enkhuizen: boek in beeld, Seniorenyoga en Veilig in het verkeer.

Op 27 juni worden vlak na 13.30 uur eerst diverse cadeaubonnen verloot. Daarna kunnen de bezoekers kennismaken met de docenten en het diverse aanbod. De middag is ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk.

Het belooft een levendige middag met veel informatie, muziek en demonstraties te worden. Inschrijven kan op 27 juni in de Nieuwe Doelen (alleen dan maakt men kans op een gratis cursus).

Daarna via www.welwonen.nu.