• Een vertrouwd gezicht in deze periode: kerstbomen aan de kant van de weg of stoep.

    BDU-media

Alle bomen verzamelen

WEST-FRIESLAND Zo staat de kerstboom nog mooi versierd en verlicht in de huiskamer en zo is de tijd aangebroken om de boom af te tuigen en de deur uit te doen.

Voor de meeste kinderen breekt dan weer een 'gouden tijd' aan; een leuk tijdverdrijf in de kerstvakantie. In de gemeente Medemblik kunnen de kerstbomen, voordat ze versnipperd worden, ingeleverd worden op woensdagmiddag 10 januari. Voor het inleveren van iedere boom ontvangen kinderen 25 cent.

Een uitgebreid overzicht van alle plaatsen en de locaties waar de boom ingeleverd kan worden zie de gemeentesite van Medemblik: www.medemblik.nl

Voor de plaatsen Twisk, Midwoud en Oostwoud organiseren de dorpsraden een kerstboomverbranding. Voor meer informatie over locatie en tijdstip kan contact gezocht worden met de eigen dorpsraad.

"Vijftig cent als je ons een kerstboom brengt". Op deze wijze enthousiasmeert gemeente Stede Broec, evenals gemeente Drechterland, de inwoners om kerstbomen in te zamelen en in te leveren,

Ook in gemeente Stede Broec kunnen de kerstbomen woensdag 10 januari ingeleverd worden en wel van 14.00 tot 16.00 uur op de gemeentewerf De Tocht in Bovenkarspel. Meer informatie - ook over het laten ophalen van (meer dan 30 verzamelde) kerstbomen - kijk op de site of om de gemeentenieuwspagina elders in deze krant.

Het inleveren van kerstbomen kan ook in de gemeente Drechterland op woensdag 10 januari. Ook hier geldt: elke ingeleverde kerstboom is goed voor 50 cent plús een loterijbonnetje waar diverse cadeaubonnen mee te winnen zijn. Voor alle inleverlocaties zie de site of het gemeentenieuws van Drechterland elders in deze krant.