• Het dierenasiel zoekt vrijwilligers, ook voor de kattenkamer.

    Dierentehuis Hoorn

Asielkatten zoeken vrijwilligers

HOORN Het dierentehuis in hoorn is op zoek naar vrijwilligers. Voor verschillende taken, maar meest wel in de ochtenden van maandag tot en met zondag. Het werk varieert van schoonmaken van hokken tot het knuffelen van de asielkatten, want dat laatste hebben ze af en toe ook nodig. Maar ook is er werk in de 'nazorg', dat wil zeggen huisbezoekjes bij mensen die een asieldier hebben gehaald. 

Het dierentehuis schreef de volgende oproep voor nieuwe vrijwilligers: 

"Het dierentehuis Hoorn is voor de ochtenden (maandag t/m zondag) op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het verzorgen van de katten. Men zoekt enthousiaste dierenliefhebbers vanaf 16 jaar waar men op vaste tijden op kan rekenen. Dit betekent niet dat u er veel tijd in moet steken; ook als u één ochtendje per week beschikbaar bent, kunt u al iets betekenen voor de asieldieren!

Nieuwe vrijwilligers lopen eerst twee keer mee met een ervaren iemand. Na de inwerkperiode werkt men zelfstandig en krijgt iedere vrijwilliger een aantal afdelingen toebedeeld om schoon te maken (waarbij de katten natuurlijk ook graag even geknuffeld willen worden).

Ook zijn er nog wat vrijwilligers nodig voor de nazorg, dat wil zeggen het afleggen van huisbezoekjes bij mensen die een dier uit het asiel gehaald hebben. Hiervoor kunt u zelf uw tijd indelen. Er worden mensen gezocht voor de Risdam-Noord, Zwaag en Bangert/Oosterpolder.

Als het u leuk lijkt om als vrijwilliger in het dierentehuis te helpen, kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0229-218197, of ter kennismaking langskomen tussen 13.00-16.00 uur (behalve zondag). Het dierentehuis is gevestigd op de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn.