Beethoven in Bonifacius

MEDEMBLIK Een uniek klassiek concert in de Medemblikker Bonifaciuskerk met een groot orkest van professionele musici onder leiding van dirigent Jan Laan en pianist Ramon van Engelenhoven.

De Bonifaciuskerk schittert op zaterdagavond 3 februari als concertgebouw. Het 30-koppige orkest wordt begeleid door de gepassioneerde dirigent Jan Laan. Hij staat in de regio bekend als een zeer betrokken en inspirerende dirigent. Dit keer krijgt hij medewerking van de jonge Medemblikker Ramon van Engelenhoven. Deze pianist heeft zijn (internationale) sporen al ruimschoots verdiend; onlangs nog in Sint Petersburg met het Mariinsky Orkest.

BEETHOVEN Samen voeren ze twee werken van Beethoven uit: de 7e symfonie en het 4e pianoconcert met Ramon van Engelenhoven aan de vleugel. Veel mensen zullen het Allegretto uit de 7de symfonie herkennen als het bekende en aangrijpend mooie thema in de film The King's speech. Richard Wagner noemde Beethoven's 7de symfonie 'de apotheose van de dans', refererend aan de levendige ritmes in het werk. In 1809 recenseerde iemand het 4de pianoconcert.

CROWDFUNDING Stichting Bonifaciuskerk heeft het klassieke orkestconcert via een crowdfunding actie kunnen organiseren en faciliteren.

De aanvang is 20.15 uur. Toegang kost 25 euro incl. één consumptie.