• Het viertal van de pop-punk band Bounds of Modesty.

    Bounds of Modesty

Benefietavond in Manifesto

HOORN Bounds of Modesty organiseert op zaterdag 6 januari 'Pop Goes Punk' in Manifesto, daar waar ze hun allereerste zenuwslopende podiumoptreden hadden.

Joyce Mul

Bounds Of Modesty is een pop-punkband uit Amsterdam met een geluid wat doet denken aan de moderne en klassieke pop-punkgiganten als Blink-182 en The Wonder Years, met een hoog Coldplay-geïnspireerd rock gehalte. Het viertal is sinds 2010 actief met nationale tours, het uitbrengen van shortfilms en albums en hebben de soundtrack geschreven voor de Nederlandse speelfilm 'Dromers'. Dit jaar maken de jongens een volledige tour onder de naam 'Pop Goes Punk', in samenwerking met Stichting Opkikker, om zo mooie avonden te organiseren voor het publiek, en doormiddel van de opbrengst iets positiefs te kunnen bieden voor langdurig zieke kinderen.

EERSTE OPTREDENS Bounds Of Modesty is begonnen met singer-songwriter Callum Stamp, met een half Schotse en half Nederlandse achtergrond. Toen de thema's en geluiden van de nummers iets groter werden dan hij zelf besloot hij op zoek te gaan naar gedreven geesten om dit muzikale plaatje vorm te geven. Dit vond hij in de jonge drummer Dylan Thoma uit Hippolytushoef, het kleine dorp waar de zanger zelf ook vandaan komt. De eerste optredens vonden veelal plaats in lokale West-Friese tenten, in Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en ook Hoorn.

ZENUWEN Het allereerste poppodiumoptreden is de band goed bijgebleven en heeft een speciaal plekje in hun hart. Dat was in Manifesto. "Eindelijk dat grote podium in plaats van de boerderij-oefenruimte in Anna Paulowna", laat Callum Stamp los. "Dan sta je opeens voor een goedgevulde zaal met zwierende lichten, monitoren en publiekelijke reacties. Het was een mooi optreden, maar vooral de zenuwen zijn nog goed te herinneren." Na het bespelen van alle lokale podia werd het, ook voor opleiding en werk, tijd om te vestigen in Amsterdam. De band ontmoette hier de twee muzikanten Jan Papenfus en Tom Ruys. Bounds Of Modesty was compleet.

De eerste stop van 'Pop Goes Punk' is Manifesto. Bounds Of Modesty en hun tourvrienden van The Positives, We Are The Reason, Altitude en The Hearted zullen populaire top-40 nummers omtoveren tot heuze rockhits met meer tempo. Meer info: www.manifesto-hoorn.nl.