• Bomen foto uit winnende serie van Mieke Brouwer

    Mieke Brouwer

Bomen bij de heropening van het Mak-Café

BLOKKER Het Mak-Blokweer heropent vrijdag 23 februari om 15.00 uur het Mak-Café na een verbouwing van bijna 2 maanden. Het Café kreeg als nieuw thema 'Lucht&Water' mee. Tegelijk start vrijdag ook op de bovenverdieping van 'de Molshoop' de expositie 'Bomen', van fotowedstrijd winnares Mieke Brouwer.

De expositie is één van de activiteiten die met de heropening van het Mak-Café worden gehouden: van voorleesfeest voor peuters en kleuters op zondag 25 februari tot poppentheater op woensdag 28 februari en de DinerLezing met Greenpeace op 2 maart. 

In het vernieuwde Mak-Café heeft het oude thema van aardlagen in de grond plaats gemaakt voor het thema 'Lucht en Water'. Wethouder Samir Bashara zal samen met leerlingen van OBS Wereldwijzer het café openen. Het Mak-Café is onderdeel van het mileu educatief centrum, kijkboerderij en bosgebied Mak-Blokweer. 

Het Mak-Blokweer koppelt er een feestweek aan vast. Het programma op een rijtje gezet: 

Feestweek bij MAK Blokweer in de voorjaarsvakantie

Officiële opening vernieuwd MAK Café            

Vrijdag 23 februari 15:00 – 16:00Het MAK Café en de bijbehorende bezoekersruimte worden geopend door wethouder Samir Bashara. Aansluitend is er gelegenheid om de transformatie van het MAK Café te bewonderen. De nieuwe inrichting volgens het thema 'water en lucht' is een wereld van verschil met de oude situatie.

Iedereen is welkom. Toegang is gratis. Reserveren niet nodig.

Foto-expositie 'Bomen'                                            

V.a. vrijdag 23 februari 10:00 – 16:00 uur. Het werk van Mieke Brouwer, winnaar van MAKS' Fotowedstrijd in 2017, wordt een jaar lang tentoongesteld in de Molshoop. Haar foto's tonen de bomen in het natuurpark in alle soorten en maten. Toegang is gratis. Reserveren niet nodig.

Vrolijk Voorleesfeest  

Zondag 25 februari 10:30 – 11:30 uur. Duik in de diepzeewereld tijdens dit interactieve voorleesfeest voor de allerkleinsten over vrolijke, nieuwsgierige en trotse vissen. Ook leuk voor (groot)ouders en verzorgers! Voor peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar. € 3,50 per kind. Reserveren verplicht.

Wouter en zijn droom   

Woensdag 28 februari 14:00 – 14:45 en 15:00 – 15:45 uur. Morgen gaat Wouter naar de dierentuin. 's Nachts droomt hij spannende avonturen met alle dieren! Deze voorstelling wordt verzorgd door Mychel Cornelissen en poppentheater Blauwblauw.Voor kinderen vanaf 3 jaar. € 3,50 per persoon. Reserveren verplicht.

Dinner lecture Oceaan 

Vrijdag 2 maart 19:00 – 21:00 uur. Een voorlichter van Greenpeace geeft een presentatie over de stand van onze oceanen en onze eigen invloed hierop. Moeder Natuur catering verzorgt een toepasselijk driegangendiner. Voor volwassenen. € 26,50 per persoon. Reserveren verplicht.

Spetterende vissenknutsel    

24 februari t/m 4 maart 10:00 – 16:00 uur. Voel je je een creatieve vis in het water? Je kunt de hele voorjaarsvakantie tijdens onze openingstijden een spetterende vis komen knutselen. Strijk je schubben glad en versier de koraalboom! Voor kinderen t/m 12 jaar. € 2,- per kind/knutsel. Reserveren niet nodig.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via 0229 266344 of info@mak-blokweer.nl.

Ook wanneer er geen activiteiten zijn, is er altijd wat te beleven bij MAK! Je kunt bijvoorbeeld geitjes borstelen in de Kijkboerderij, lekker rondbanjeren door het natuurpark of rondneuzen op de tentoonstelling in De Molshoop. En in het vernieuwde MAK Café kun je terecht voor een kop koffie of iets lekkers. Kom je snel langs?