• Muizenbotjes.

    Hans Verhoeven

Braakballen uitpluizen op zoek naar skeletjes

BOVENKARSPEL Vrijwilligers van IVN West-Friesland houden samen met Dorien Hoogeboom van Landschap Noord-Holland een leerzame pluisavond voor volwassenen en kinderen. Deze is woensdagavond 20 februari. Inloop vanaf 18.30 uur.

Omdat uilen veel muizen eten, gaan de deelnemers in hun uitgebraakte harenballen op zoek naar skeletjes van hun prooien. Het is gemakkelijk om mee te doen. Iedereen kan het. Op deze manier kan worden bepaald hoeveel en welke zoogdiertjes
er in een gebied te vinden zijn.

Onder het pluizen vertelt projectleider ecologie Dorien Hoogeboom over uilen en zoogdieren. Landschap Noord-Holland heeft jarenlang onderzoek naar kleine zoogdieren in onze provincie afgerond. Daar heeft IVN West-Friesland mede inbreng in gehad en ook de bevindingen van deze avond zullen worden bijgehouden.

De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur en is in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21a. Voor de pluizers is er koffie, thee of limonade en uiteraard zijn er uilenballen en determinatiematerialen. Je oude tandenborstel en een pincet meenemen mag, maar hoeft niet. Een bijdrage voor de onkosten is welkom. Kijk op www.uilenballenpluizen.nl voor meer informatie.