• Co Schipper (rechts) overhandigt het eerste exemplaar aan Ton Koelemeijer.

    Gerda Holla

Co Schipper presenteert tweede kinderboek

HOOGWOUD Tijdens de jaarlijkse Boekenmarkt Opmeer in De Weijver presenteerde Co Schipper uit Opmeer afgelopen zaterdag zijn kinderboek 'Het verhaal van Giraf en Muis'. Ton Koelemeijer, schoolcoördinator op basisschool 't Ruimteschip, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Gerda Holla

UITGEVER Het boek voor kinderen van 3 tot 6 jaar, met illustraties van oud-Spanbroeker Nellie Schuit, gaat over een giraf die graag thee wil drinken bij een muis, maar hij past niet in z'n huis. Samen met hun vriendjes gaan ze op zoek naar een oplossing.
Co vertelt enthousiast dat het hem veel voldoening geeft een kinderboek te schrijven. "Ik heb de rare fantasieën die kinderen hebben, altijd behouden. Maar wel met de gedachte een bepaalde logica in het verhaal te krijgen: met elkaar goed nadenken, dan kom je er wel." Het is het derde boek dat Co in eigen beheer uitgeeft. Eerder verschenen het kinderboek 'Bartje en de dikke boom' en de autobiografie 'Op sterven na dood' van zijn hand. "Ik heb schrijven altijd leuk gevonden, daarom ben ik jaren terug een cursus 'Korte verhalen schrijven' gaan volgen. Ik kreeg een mooie acht voor 'Bartje' als eindcijfer en de opmerking 'Leuk!'. Niet lang na die cursus werd Co in 2011 ziek. Geveld door een bacterie lag hij 9 maanden in het ziekenhuis en een lange periode van revalidatie volgde. In die periode kwam hij iemand tegen uit de uitgeverswereld die hem hielp zijn verhaal uit te geven.

ZIEKTE Aan zijn ziekte houdt Co een beperking aan z'n uiteinden over; z'n handen en z'n voeten. Een verplichte carrière-switch, zoals hij het zelf noemt, volgt. Het boek dat hij ter verwerking schreef over z'n ziekte en de revalidatie bevat 28.000 woorden. "Dat schreef ik met een stokje onder m'n arm want ik kon m'n hand nog niet gebruiken." Inmiddels schrijft hij z'n boeken, blogs, West-Friese verhalen en artikelen als verslaggever voor onder andere deze krant met één middelvinger.

INFORMATIE 'Het verhaal van Giraf en Muis' is te koop op de eigen site van Co, Coschipper.nl (hierop zijn ook zijn blogs te vinden), bij Bol.com en bij de Read Shop in Opmeer. Bij deze laatste signeert Co op 18 mei tussen 13:00 en 15:00 uur zijn boek.