• Vera Sneek

Co Schipper presenteert tweede kinderboek bij Leesfeest Opmeer

OPMEER Tijdens het Leesfeest in Opmeer, op zaterdag 4 mei, zal schrijver Co Schipper uit Opmeer zijn tweede kinderboek presenteren. Het eerste boek wordt aangeboden aan basisschool 't Ruimteschip  en wordt in ontvangst genomen door Ton Koelemeijer. 

Co Schipper vindt  het belangrijk  dat de jeugd leest en hoopt op deze manier een kleine bijdrage te leveren aan het motiveren van het lezen van boeken. Het boek heet 'Het verhaal van Giraf en Muis', een boek voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het verhaal gaat over de vriendjes Giraf en Muis. Op een dag bedenkt Giraf dat hij thee drinken wil bij Muis thuis, maar Giraf past niet in het huis van Muis. Samen met hun vriendjes proberen ze een oplossing te bedenken. Het boek bevat prachtige illustraties van oud-Spanbroeker Nellie Schuit. Schipper schreef eerder het kinderboek 'Bartje en de dikke boom'  en het autobiografische werk  "Op sterven na dood'. Hij is als schrijver/journalist verder actief voor regionale media en agrarische vakbladen.

Lees meer over Co's tweede kinderboek in het Westfries Weekblad van 8 mei. 

LEESFEEST Leesfeest! is hét feest dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met taal. Met een interactief programma vol verhalen, muziek, workshops, multimedia en beeldende kunst. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders. Kijk voor meer informatie, tickets en het hele programma op www.westfriesebibliotheken.nl. Leesfeest! is een samenwerking van de Westfriese Bibliotheken, Stichting Boekenmarkt Opmeer en Stichting Muziek Opmeer.