• Vrijwilligers van de avondvierdaagse Hoogkarspel.

    Barend Hoekstra

Complimenten voor vrijwilligers

HOOGKARSPEL De vrijwilligers van de avondvierdaagse van Hoogkarspel zetten de toon voor het tweede jaar van Compliment voor de Vrijwilliger, een initiatief om de waardering voor vrijwilligerswerk in de gemeente Drechterland wat meer handen en voeten te geven. Vrijwilligers in Drechterland kunnen zich melden voor zo'n compliment.

Het compliment was vorig jaar een initiatief vanuit het jongerenwerk, om al die mensen die met jeugd en jongeren werken een pluim te geven. Het jongerenwerk voert voor de tweede keer 'het compliment' uit voor de gemeente. "Het gaat om een compliment vanuit de gemeente naar alle vrijwilligers uit Drechterland die met jeugdigen werken. Deze vrijwilligers zijn hard nodig om activiteiten leuk te maken of een sport goed neer te zetten en nog meer.. Dit is goed voor de jeugd en mooi dat ze dit meekrijgen van de vrijwilligers. Daarvoor onze dank weer dit jaar! Daarom ook een leuke verassing voor de vrijwilligers die zich opgeven bij de jongerenwerker Suzanne. Tussen 1 juni en 1 juli kunt u uzelf en eventueel uw clubgenoten opgeven bij suzanne.helder@meewering.nl."

Na aanmelding krijgt de een mail retour met de inhoud van compliment dit jaar. Wat het 'cadeautje' is wordt blijft een verrassing. "Maar dat dit leuk en gezellig is, dat is zeker!"

VIERDAAGSE De vrijwilligers van de Avondvierdaagse in Hoogkarspel zijn bij gelegenheid van de start van het Compliment van Drechterland op de foto gegaan. Zij zijn een voorbeeld van wat wordt bedoeld met de het belang van het vrijwilligerswerk.

Avondvierdaagse Hoogkarspel wordt deze week gelopen, nog tot en met vrijdag 8 juni. In dit geval gaat het om de 10e editie. De vrijwilligers maakten er een bijzondere editie van. Voor het eerst lopen deelnemers 'historische routes': onderweg komen ze informatie borden tegen met foto's en teksten, om de route minder vanzelfsprekend te maken en te historisch besef te stimuleren. (zie ook: www.avondvierdaagse-hoogkarspel.