• Bluesbrother Lowie Boon, winnaar leerlingprijs

    sg Copernicus
  • Dazz2Impress wint de Dansprijs

    sg Copernicus
  • Lotte Munier wint met indrukwekkende versie van 'Stil in mij'.

    sg Copernicus

Copernicus Live

HOORN Copernicus Live is het jaarlijkse 'mega-cultuur-event' van de scholengemeenschap aan de Nieuwe Steen in Hoorn. Al vroeg in het schooljaar beginnen de podiumkunstenaars van de school te oefenen voor hun act: zang of dans. Om deze in april voor een volle zaal in Schouwburg Het Park te laten zien en horen aan medeleerlingen en anderen. Reputaties kunnen worden gebroken, onvermoede talenten kunnen worden ontdekt. 

Van het Copernicus kwam bijgaande indruk van Copernicus Live 2018:  

"Maandagavond 9 april, 14 goedgekozen en live gezongen liedjes komen langs. Nederlandstalige en Engelstalige nummers wisselen elkaar goed af, er is balans tussen ballads en up tempo nummers. De zaal leeft mee: muisstil is het wanneer Lucie Commandeur 'Het is over' zingt en Lowie Boon (winnaar leerlingenprijs) krijgt de volle zaal uit de stoel tijdens zijn vertolking van 'Everybody'(Blues Brothers). De muziek van VanHuysUit verdient en krijgt ovaties.

Dans is deze avond eveneens goed vertegenwoordigd: leerlingen van de 3 grote dansscholen uit Hoorn Dazzling/GDC,  Moves en Minh Zone overtuigen op de planken en de 4 wedstrijdacts overtuigen eveneens.

CopernicusLive is geen strijd maar een evenement. Een evenement met een vakjury 'zang' en een vakjury 'dans'. Daarom zijn er winnaars. De beker 2018  'dans' gaat naar Dazz2Impress  en de beker zang naar Lotte Munier met haar onvergetelijke versie van 'Stil in mij'.