• Stichting Bonifatiuskerk zoekt financiële steun bij organisatie van klassiek concert.

    St Bonifatiuskerk Medemblik

Crowdfunding om concert in Medemblik

MEDEMBLIK Stichting Bonifaciuskerk Medemblik is een crowdfundingactie gestart om een 'Beethoven in de Bonifatius concert' te kunnen houden in Medemblik. Het concert staat gepland voor 2 februari met een uitvoering van Beethovens Pastorale en een uitvoering van het 5e Pianoconcert van Beethoven. "Voor een verantwoorde organisatie moet er een beroep worden gedaan op financiële hulp", zo melden organisatoren van de stichting. 

Over de crowdfunding voor 2 februari schrijft Stichting Bonifatiuskerk: 

"Beethoven's Pastorale in Medemblik?

MEDEMBLIK – Als het aan de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik ligt komt er (weer) een Beethoven-in-de-Bonifacius concert o.l.v. Jan Laan in de Bonifaciuskerk in Medemblik op zaterdagavond 2 februari 2019 en nu met de uitvoering van de schilderachtige 6de Symfonie (Pastorale) en het sublieme 5de Pianoconcert (Keizerconcert) door niet minder dan Ramon van Engelenhoven … maar … voor een verantwoorde organisatie moet er een beroep gedaan worden op financiële hulp en is er een CROWDFUNDINGSACTIE gestart via hetluktons.nl … vanaf € 10 zijn alle bijdragen welkom en bij een donatie van € 50 krijgt u een toegangskaart t.w.v. € 25 cadeau. HELPT u mee ?

Ga naar www.hetluktons.nl/nl/projects/beethoven-in-de-bonifacius-ii ...

Pastorale  van Beethoven

Deze 6de symfonie, de Pastorale, beeldt een verhaal uit van een boerenfeestje dat door een onweer onderbroken wordt. Het natuurgeweld van een razende storm komt overweldigend over en het "lied"van de herder in het laatste deel is één van de indrukwekkendste finales van Beethoven's symfonieën.

Beethoven's 5de Pianoconcert

Dit zgn. Keizerconcert is het laatste Pianoconcert van Beethoven met een "Rapsodische uitbarsting"waarbij de piano vrijwel onmiddellijk meedoet. Het is het meest gespeelde en opgenomen (op cd) concert van deze virtuoze componist met mooie contrasten tussen luide en dromerige, intiemere passages. Een weergaloos werk!

Een mooi initiatief om zo'n concert ook in en voor Medemblik e.o. mogelijk te maken!"

Meer info is er ook op www.bonifaciusmedemblik.nl