• Tabor College

d'Ampte komt met Tech-mavo

HOORN Tabor College d'Ampte voegt vanaf schooljaar 2019 - 2020 de Tech-mavo toe aan het onderwijspakket. Jongens en meisjes met technische ambities kunnen dankzij de Tech-mavo een stevige mavo-opleiding combineren met lesuren in de techniek.

Met de komst van de Tech-mavo kan d'Ampte nóg beter inspelen op de technische interesses van de mavo-leerling en bovendien de instroom van leerlingen in een technische MBO-opleiding verhogen. De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Het bedrijfsleven en de overheid zitten te springen om goed opgeleide technici. Het kabinet investeert jaarlijks zo'n 100 miljoen euro in het technisch vmbo en het kennismaken met technische vakken. d'Ampte geeft mavo-leerlingen dan ook graag de ruimte om al vanaf het eerste leerjaar hun talenten in een technisch beroepsgericht vak te ontdekken en zich daarin verder te ontwikkelen.
Leerlingen op de Tech-mavo krijgen al in het eerste leerjaar zes lesuren Techniek & Vakmanschap. Vakken als Robotica en 2D- en 3D-vormgeving maken daarnaast onderdeel uit van het lessenpakket. De leerlingen van de Tech-mavo krijgen daarbij ook het vak Ondernemen. Zo biedt de Tech-mavo een uitstekende voorbereiding op een technische MBO-4 opleiding en vervolgens doorstroom naar het HBO. Ook de doorstroom naar het profiel Natuur & Techniek op de havo behoort tot de mogelijkheden.

De Tech-mavo is er voor leerlingen met een vmbo-advies gemengde leerweg/theoretische leerweg, twee rechterhanden en een brede interesse in moderne technieken als programmeren, robotica en 3D-printen. Deze mavo-opleiding bevat naast de reguliere lessen binnen het gekozen profiel ook stages, excursies en bedrijfsbezoeken. De Tech-mavo start volgend schooljaar. Meer info op www.dampte.nl of kom langs bij het Open Huis van de school op 29 en 30 januari 2019.