Decemberactie voor Hoornse kids in armoede

HOORN Gemeente Hoorn houdt een Decemberactie voor kinderen uit de gemeente 'die een extraatje kunnen gebruiken'. Een actiedag voor kinderen tot en met 18 jaar op 30 december. Aanmelden van kinderen kan nog tot en met 29 december, via www.hoorn.nl/decemberactie 

Over de inzet en voorwaarden schrijft de gemeente het volgende: 

Kinderen van ouders die weinig te besteden hebben kunnen deelnemen aan de Decemberactie van de gemeente Hoorn. Op zaterdag 30 december organiseert de gemeente voor deze kinderen activiteiten in Ballorig (0-12 jaar) en Vue (12-18 jaar). Ook krijgen de kinderen een verrassing mee naar huis.

Tot de doelgroep behoren kinderen uit de gemeente Hoorn die ondersteuning krijgen via:

Stichting Leergeld

Kinderkledingbank Westfriesland

De Voedselbank Westfriesland

Schuldhulpverlening van de gemeente Hoorn

Kinderen van ouders met een laag inkomen (bij alleenstaanden een inkomen tot € 1.428 per maand en bij gehuwden/ samenwonenden een inkomen tot € 1.586 per maand en een vermogen onder de € 11.880).

WerkSaam

Het programma op 30 december:

0 tot 12 jaar

De kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn op zaterdag 30 december 2017 tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij Ballorig Hoorn. De kinderen kunnen hier gratis spelen en eten en drinken. De ouder/begeleider krijgt ook koffie of thee met wat lekkers. Als de kinderen zijn uitgespeeld, krijgen ze een leuk verrassingspakket mee naar huis.

12 tot 18 jaar

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn op zaterdag 30 december 2017 tussen 09.00 en 12.00 uur van harte welkom bij Vue bioscoop Hoorn. Ze krijgen een verrassingspakket en gratis eten en drinken. Dan kunnen zij kiezen uit één van de vijf bioscoopzalen. Om 10.00 uur starten films uit het actueel filmaanbod van Vue bioscoop.

Rijksmiddelen

Het geld is voor de actie is afkomstig uit de extra middelen die het Rijk voor de bestrijding van armoede onder kinderen beschikbaar heeft gesteld. De gemeenteraad van Hoorn besloot op dinsdag 19 december de middelen voor 2017 deels in te zetten voor de decemberactie.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met vrijdag 29 december 2017 via www.hoorn.nl/decemberactie

Alleen kinderen die in de gemeente Hoorn wonen en (door hun ouders/verzorgers) zijn aangemeld, hebben toegang tot Ballorig en Vue bioscoop. Dit wordt gecontroleerd bij binnenkomst.