• Voor de tiende keer wordt in de Bonifaciuskerk een kerstmarkt gehouden.

    aangeleverd

Dickens Kunst & Kerst Fair

MEDEMBLIK Voor de tiende keer wordt in de versierde Bonifaciuskerk de Dickens Kunst & Kerst Fair gehouden. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december is de kerk aan het Kerkplein 9 gevuld met kramen en er is live-muziek. Ook rondom de Bonifacius is van alles te beleven. Het is immers Dickensdag in Medemblik.

Naast de kerk bevindt zich wederom een schaatsbaan. De laatste editie van 'Schaatsen op het Plein' in het centrum van Medemblik was een succes. En ook dit keer zijn kinderen, ouders, opa's en oma's van harte welkom om de schaatsen onder te binden op het feestelijk versierde en verlichte schaatsbaantje.

Dompel u onder in de gezellige kerstsfeer, roept de organisatie op. "Op vrijdag speelt het draaiorgel, de kerstman heeft beloofd langs te komen en elk uur is er binnen in de kerk een muziekoptreden."

LIVE MUZIEK De live muziek wordt verzorgd door Marsha Steltenpool, Wil Luiken, Joy Steltenpool, IJsbrand van Belleghem, de Blikker Balgen, Johan Gootjes, Sandra van der Meer, Loek Manshande, Arnold en Alma de Greeuw, Lianne Bakker, Esther de Boer en André, Jaap Swagerman en Nadia, die allen belangeloos hun medewerking verlenen.

Binnen bevinden zich meer dan 50 kramen met onder meer antieke kerstballen, kerstversiering, sieraden, curiosa, brocante en diverse delicatessen, terwijl ook kunstenaars hun werk verkopen.

ERWTENSOEP In de foyer kunnen bezoekers gezellig zitten onder het genot van een drankje en hapjes. Er is van alles te koop van erwtensoep tot koffie met appeltaart, van saucijzenbroodje tot broodje gezond en van glühwein tot appelsap.

De opbrengst is weer bestemd voor het onderhoud en de restauratie van het historische kerkgebouw. De Dickens Kunst & Kerst Fair is vrijdag 8 december van 14.00 tot 21.30 uur en zaterdag 9 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is 1 euro, inclusief een gratis lot voor de loterij.