Drie brievenbussen minder in gemeente Opmeer

OPMEER Wie bij de brievenbussen bij de Herenweg 5 in Hoogwoud, Planetenlaan 74 in Opmeer en Lijster 58 in Spanbroek nog een brief of kaart wil posten, moet snel zijn. Deze drie brievenbussen zullen eind maart uit het straatbeeld van gemeente Opmeer zijn verdwenen.

De reden voor het verdwijnen van elke brievenbussen in de dorpen is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

In de gemeente Opmeer blijven 9 brievenbussen, verdeeld over Aartswoud, De Weere, Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn 23 maart 2019 gerealiseerd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.