• Tijdens de DriebanFlora kan in de pluktuin weer een bosje tulpen geplukt worden.

    Picasa

DriebanFlora weer vol energie

Venhuizen in teken van bloemenshow

VENHUIZEN De DriebanFlora is toe aan de 32e editie en verwacht tijdens het vierdaagse bloemenfeest weer heel veel bezoekers in en rondom café De Roode Leeuw.

De nieuwe arrangeurs Atie Boon en Verona Boon hebben een nieuw thema bedacht voor de show namelijk 'Vol Energie'. Het is een thema waar je veel kanten mee uit kan, aldus de dames. "Vol energie is voor iedereen kenbaar, we gaan allemaal zuiniger om met energie, wat te denken van het isoleren van onze huizen, zonnepanelen en natuurlijk de slimme thermostaat. Ook op de DriebanFlora komen in de bloementuin zonnepanelen, windmolens en alles wat met energie te maken heb. Ook onze ondernemers zijn volop met energie bezig door de daken te isoleren en met zonnepanelen te bekleden."

De flora wordt vandaag, woensdagmiddag 7 februari, geopend door kunstenares Ans Markus. Donderdag 8 februari is de voorronde van het NK Tulpenkeuren, van 19.00 tot 21.00 uur. Kinderen mogen tijdens de DriebanFlora een prijsvraag invullen en kunnen daarmee mooie prijzen winnen. De prijzen worden op zondagmiddag getrokken en uitgereikt. Zondag vanaf 11.00 uur is er een beurs en zijn er workshops in het voormalige gemeentehuis. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de historische vereniging en er is livemuziek in de voorzaal van het café. Zaterdag is er voor de derde keer weer een pluktuin. Mensen die naar de bloemenshow komen mogen daar gratis een bosje tulpen plukken.

De openingstijden zijn donderdag 8 tot en met zaterdag 10 februari van 10.00 tot 21.00 uur en zondag 11 februari van 10.00 tot 20.00 uur. De entree is 3 euro. Meer info op www.driebandflora.nl