• Operazanger Marco Bakker brengt samen met het NHJFO een mix van lichte klassieke muziek, musical en lichte muziek.

    Robert Gieling

In duet met Marco Bakker

MEDEMBLIK Aankomende zaterdag 11 augustus wordt het weer genieten, meezingen en meedeinen op en langs de Oosterhaven tijdens de Oosterhaven Classic. Ook dit jaar wordt er weer een gevarieerd programma voorgeschoteld met optredens van het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO), de befaamde operazanger Marco Bakker en de Medemblikse zangeres Ivana Conçalves da Costa. Het is de zaterdagavond van de Waterweek in Medembik. 

door Joyce Mul

INDRUKWEKKEND Drie jaar geleden was Marco Bakker ook te gast op de Waterweek in Medemblik en zijn optreden was toen dusdanig indrukwekkend, dat de organisatie nog eens een beroep deed op de zanger, die inmiddels de tachtig is gepasseerd. "Samen met het NHJFO gaat Marco Bakker een mix van lichte klassieke muziek, musical en lichte muziek ten gehore brengen", aldus Lieuwe de Jong, dirigent van het NHJFO. "Denk aan Het Wolgalied, Les Lacs du Conemara en de Toreator Song uit de opera Carmen."

JONG OPERATALENT Naast Marco Bakker treedt ook het jonge operatalent Ivana Conçalves da Costa uit Medemblik op tijdens dit concert. Ook Ivana heeft ondertussen meerdere keren met het NHJFO opgetreden. "Met het orkest zingt Ivana 'O mio Babbino Caro' van Puccini, 'Journey to the Past' uit Anastacia en 'How could I know'", vertelt De Jong. "Samen met Marco Bakker gaat Ivana 'Con te Partiro' zingen." Het NHJFO laat ook twee eigen leden soleren. Wouter Lont gaat het tromboneconcert van Rimsky Korsakov spelen en Suzanne Scholten gaat in de lichte ballad Thinking of You van Eric Swiggers soleren.

DRIJVEND PODIUM Het belooft al met al een hele afwisselende avond te worden met een mooie mix van klassieke en lichte muziek. De leden van het NHJFO hebben in ieder geval veel zin in het concert. "Het is altijd een heel sfeervol geheel op het drijvende podium met de kleine bootjes eromheen en de grote publieke belangstelling", laat De Jong weten. "Het is pure promotie voor de blaasmuziek en het fanfareorkest in het bijzonder."

Het concert begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. Meer info: www.waterweken.nl.