• Het winnende Dynamis-team

    sg Newton
  • De winnende taart van team Dynamis

    sg Newton

Dynamis wint 1e 'Heel Newton Bakt'

HOORN De winnaar van de grote taarten bak wedstrijd 'Heel Newton Bakt' is het team van basisschool Dynamis geworden uit Hoorn. 

De taartenbak- en versierwedstrijd vond plaats op woensdag 10 en 17 januari op SG Newton.

De animo onder de basisschoolleerlingen was groot. Van elke school mochten drie leerlingen van groep 8 worden afgevaardigd voor de wedstrijd. Er werden op basisscholen zelfs voorrondes gehouden om de beste leerlingen te selecteren. In totaal namen 32 groepjes, ruim 100 leerlingen verdeeld over de twee dagen deel.

Leerlingen kwamen goed voorbereid naar de wedstrijd. Met creatief uitgedachte ideeën, soms zelfs op schets, werd er gestart aan de wedstrijd. De creaties waren subliem. Een deskundige jury, bestaande uit dhr. Beers, docent brood & banket, en twee medewerkers van NMK Esbaco, liep rond, observeerde en begeleidde waar nodig. Na 1,5 uur was het eindsignaal. De taarten werden geproefd, kritisch bekeken en beoordeeld.

De winnaar van 'Heel Newton Bakt 2018' is de basisschool Dynamis uit Hoorn. De leerlingen hadden een smakelijke taart gemaakt, prachtig versierd en het schoolthema dit jaar van SG Newton 'Welcome to Tomorrow' goed verwerkt in de taart. De klas van de winnaars mag kiezen uit een bakworkshop of pannenkoeken komen eten @Newton. De prijs wordt uitgereikt op de school.