• Goede voornemens: early urban op de Roode Steen, zaterdag om 06.30 uur

    Ronald Vos Bikkeltraining

Early Urban Run in Hoorn

HOORN Ronald Vos van Bikkeltraining nodigt uit om het jaar goed te beginnen en voornemens daadwerkelijk in daden om te zetten. Met deelname aan de Early Urban Run 2018, vier zaterdagochtenden op een rij. Te beginnen zaterdag 6 januari. "De burgemeester heeft inmiddels toegezegd om mee te komen doen", meldt Vos. 

'Early' is dus wel echt vroeg, om 06.30 uur op de Roode Steen in Hoorn. De Early Urban Run, een combi van samen lopen en oefeningen doen, is er op 6, 13, 20 en 27 januari. 

Het is de vijfde editie van de run in Hoorn. Ronald Vos is één van de trainers van Bikkeltraining en organiseert de run samen met Runnersworld Hoorn. 

Waarom zou je meedoen? Ronald: "Naast gezondheidsredenen, is plezier de belangrijkste drijfveer bij het sporten. Terwijl hardlopen veelal wordt gezien als individuele sport, is lopen in een groep een trend die wereldwijd in opkomst is. Bikkeltraining, bestaat in 2017 vijf jaar, is hier een mooi voorbeeld van! Samen sporten werkt enorm stimulerend en geeft extra motivatie. Om je de kans te geven dit zelf te ervaren, organiseren Bikkeltraining en Runnersworld Hoorn elke zaterdagochtend in januari de Early Urban Run." 

De run werd in 2014 voor de eerste keer georganiseerd en houdt ook dit jaar het volgende in: samen, in de vroege ochtend (06:30 uur), in het centrum van Hoorn werken aan je conditie en gezondheid. Uiteraard onder begeleiding van een professioneel en gediplomeerd team. Dit bijzondere loopevenement is er voor iedereen en iedere deelnemer kan de run in zijn of haar eigen tempo de volbrengen.

Een training duurt tussen de 60 en 75 minuten. De training bestaat uit een combinatie van hardlopen plus oefeningen waarbij het hele lichaam getraind wordt. De start is op de Roode Steen in Hoorn (Parkeren is gratis op zaterdagmorgen tot 09.00 uur).

Deelname is gratis. Voor de organisatoren geldt: "Zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat samen sporten gezellig en motiverend is. En het vroege ochtenduur maakt de ervaring extra bijzonder en misschien zelfs wat extreem, maar daardoor is de voldoening na de prestatie juist heel groot."