• Mevrouw Kalk woont al vijftig jaar aan de Populierenlaan.

    Welwonen

Een halve eeuw in de Populierenlaan in Enkhuizen

ENKHUIZEN Drie gezinnen betrokken in 1968 een nagelnieuwe woning in de Populierenlaan in Enkhuizen, met een tuin op het westen. Familie Van 't Hof, familie De Graaff en familie Kalk. Hun kinderen wonen inmiddels allang op zichzelf. Helaas vielen er ook partners en kinderen weg, maar het is na vijftig jaar nog wel plezierig wonen in deze straat. Medewerkers van Welwonen gingen bij hen op bezoek. Mevrouw Kalk-Bisschops (77) was de laatste in de rij.


Een gezellige woonkamer met kiekjes van de kinderen, kleinkinderen en familie. Aan de wand een fotocollage van de reis naar Washington met haar twee kleindochters en hun tante, de dochter van mevrouw Kalk. "Vorig jaar hebben we wat afgelopen in Washington. We maken ieder jaar een reisje samen. We zijn ook in Oostenrijk geweest en nu hebben mijn kleindochters Afrika geopperd. Ik heb al gezegd dat ik overal voor in ben, maar dat ze dan wel alvast moeten gaan sparen", lacht mevrouw Kalk.

Ze kwamen uit Groningen naar Enkhuizen voor het werk van haar man. Helaas heeft hij hier niet heel lang gewoond, want een half jaar voor hun 25-jarig huwelijk overleed hij. Ze hadden een zoon en een dochter. Mevrouw Kalk ontmoette op latere leeftijd nog een fijne vriend, maar net toen ze wilden gaan samenwonen werd hij ongeneeslijk ziek. "Ja best erg, was ik weer alleen. Ik verveel me echter nooit, maar die stoelen praten niet terug. Ik doe veel voor de Nederlands Hervormde Kerk, zoals het mensen bezoeken voor hun verjaardag. Lange tijd bracht ik ook maaltijden rond voor Tafeltje Dekje, maar dat werd me te zwaar. Gelukkig komen mijn kleindochters veel langs, soms zelfs iedere dag. Het zijn heerlijke en slimme meiden, waar ik erg trots op ben." Verder is mevrouw Kalk twee keer per week te vinden in de bibliotheek en loopt ze bij een loopgroep.